Четвер, 9 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

300 вильотів – український пілот встановив рекорд Повітряних сил

Важливо

Український льотчик-штурмовик підполковник Ростислав Лазаренко 13 травня встановив рекорд Повітряних сил ЗСУ. Військовий здійснив свій 300-й виліт.

Про це повідомляє Армія.Інформ.

Серед нагород, який має Лазаренко – Хрест бойових заслуг, орден Богдана Хмельницького трьох ступенів та орден За мужність ІІІ ступеня. Однак військовий не пишається своїм досвідом.

“Якщо хтось думає, що цим можна пишатися, то ви помиляєтесь. Емоції зовсім інші… Кожного разу відчуваєш страх, кожного разу перед зльотом ти думаєш, чи провернешся цього разу, чи, можливо, це останній політ”, — каже льотчик.

Лазаренко згадує, що в одному зі вильотів був у парі із 24-річним Данилом Мурашком, коли той загинув. Мурашко не повернувся із 141-го бойового вильоту – його підбив ворожий винищувач на Донеччині 27 січня. Данило відвернув палаючий літак від будинків у Шабельківці.

“По мені відкривали вогонь із буквально всього. Коли нищив колони, і тільки після повернення розумів, що мій Су-25 побитий настільки, що ремонту не підлягає…”, – пригадує Лазаренко.

“Очевидно, що нормальна людина тікала б від усього цього, але не ти. Ти маєш бути тут, маєш вести за собою в бій, бо там, на передку, на тебе чекають наші воїни, які тримають лінію оборони до останнього подиху, і вони теж хочуть жити, вони також втомилися від цієї війни, але вони стоять, і ми мусимо, бо за нашими спинами наші сім’ї, вся Україна і український народ”, – каже пілот.

Як повідомляло BitukMedia, Укрпошта створила 12 аудіо-листівок із QR-кодом. Просканувавши його, можна почути голоси як героїв-військових, так і тих, хто забезпечує функціонування країни в умовах війни. Проект отримав назву “Листівки Героїв”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі