Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Проект “Стріткод” – у Києві розкажуть про відомих українців незвичним чином

Важливо

У Києві почав працювати проект “Стріткод: історія на кожному кроці” від ГО “Історична платформа”. Він полягає у тому, що на вулицях будуть розміщувати таблички із QR-кодом. Відсканувавши його, можна буде дізнатися про видатних українців.

Про це повідомляє ШоТам.

“Стріткод” – це україноцентричний проект. Він спрямований на заповнення прогалин історичної пам’яті українців. Таблички із QR-кодом будуть вішати на вулицях, назви яких змінилися. Розповідати будуть не лише про історичні постаті, а й про українських героїв, на честь яких назвали вулиці.

“Нові імена в назвах вулиць, які з’являються із декомунізацією, поки що багатьом відгукуються чимось незвіданим чи маловідомим. А нам так хочеться, щоб вулиці, площі, зупинки метро не мовчали, а промовляли”, – пишуть організатори.

Команда “Історичної платформи” планує цього літа розвісити таблички у Києві та почати масштабування на всю Україну.

Першою з’явиться у столиці табличка про президента УНР Михайла Грушевського. Серед інших дев’яти стріткодів будуть три поети, один гетьман, 2 військових, 1 історик, один громадський активіст і герой війни та ціла родина князів.

Як повідомляло BitukMedia, на фасаді першого корпусу Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського” з’явилася мініскульптурка “Цукровий бурячок”. Експозиція стала 39-ю мініскульптурою проєкту Юлії Бевзенко “Шукай!”, який розповідає історію Києва.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі