Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українці отримали Пулітцерівську премію

Важливо

Всесвітня новиннєва мережа Associated Press тримала Пулітцерівську премію у номінації “За службу суспільству”. Вручили її за відображення війни в Україні. Зокрема, за репортажі Євгена Малолєтки та Мстислава Чернова з Маріуполя, а також роботу відеопродюсерки Василіси Степаненко та репортерки Лорі Хіннант.

Про це повідомило видання АР.

Переможець у номінації “За служіння суспільству” отримує золоту медаль.

Як повідомило саме видання, перемогу воно здобуло за відображення термінових новин про вторгнення росії до України та ексклюзивні новини із оточеного Маріуполя.

Пулітцерівську премію називають “нобелівкою” для журналістів. Цього року оцінювали роботу починаючи із 2022 року в 15 категоріях, а також у восьми мистецьких категоріях, у яких оцінювали книги, музику та театрі.

Малолєтка, Чернов та Степаненко були єдиними представниками міжнародних медіа, які перебували в оточеному росіянами місті.

Мстислав Чернов і Євген Малолетка також стали лауреатами премії імені Георгія Ґонґадзе у 2022 році.

У січні 2023 року документальний фільм “20 днів у Маріуполі”  Чернова був відзначений призом глядацьких симпатій на американському фестивалі незалежного кіно Sundance.

У березні 2023 року Мстислав Чернов і Василіса Степаненко отримали британську премію Royal Television Society.

Як повідомляло BitukMedia, документальний фільм “Ми не згаснемо” Аліси Коваленко переміг на фестивалі кіно Центральної та Східної Європи goEast у німецькому місті Вісбаден. Стрічка розповідає про життя підлітків у прифтонтовій зоні сходу України. Фільм отримав нагороду “Найкращий документальний фільм”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі