Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Небесний дарунок: метеорит впав у спальню житлового будинку

Важливо

В американському штаті Нью-Джерсі метеорит впав на житловий будинок. Камінь пробив дах будівлі та приземлився в одній зі спалень. За попередніми оцінками, цьому фрагменту, який прилетів на Землю з неосяжних просторів Всесвіту, може бути кілька мільярдів років.

Про це повідомляє CBS.

Інцидент стався у населеному пункті Хоупвелл, штат Нью-Джерсі. Камінь пробив дах будівлі та приземлився в одній із спалень житлового будинку. На щастя, на той момент в приміщенні нікого не було. 

Невдовзі було встановлено, що метеорит пробив дах, вдарився об підлогу, відскочив і знову вдарився о стелю. Господарка будинку знайшла метеорит у кутку кімнати. “Я торкнулася цієї штуки, бо подумала, що це випадковий камінь, але він був теплим”, – повідомила жінка.

Влада міста заявила, що розмір метеорита становить приблизно 10 на 15 см. За даними поліції, об’єкт виглядає металевим і має довгасту форму.

Вік метеорита може бути від чотирьох до п’яти мільярдів років. Фото – Facebook/HopewellTwpNJPolice

Провідний астроном Інституту Франкліна Деррік Піттс заявив, що вік цього космічного об’єкта може сягати від чотирьох до п’яти мільярдів років. Не виключається, що він залишився ще від зародження Сонячної системи.

Раніше повідомлялось про можливе падіння метеора у Києві. Невідомий спалах стався 19 квітня. За даними фахівців, космічне тіло було діаметром близько пів метра, а його маса становила 200-300 кг. Тепер на Київщині, можливо, є уламки небесного тіла. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі