П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Розшукується мільярдер для покупки сучасного “Ноєвого ковчега” (ВІДЕО)

Важливо

Розшукується: мільярдер-любитель тварин. Настільки багатий, що краще купив би майже дві тисячі рідкісних тварин замість нової суперяхти чи картини Пікассо, або взагалі Пікассо на борту суперяхти. На аукціон виставляють справжній сучасний “Ноїв ковчег” з Африки.

Про це розповідає The Guardian. 

Тридцять років тому мультимільйонер Джон Х’юм з Південної Африки почав будувати ферму, щоб зібрати на ній рідкісних тварин. На своєрідному Ноєвому ковчезі площею 8500 гектарів мирно співіснують 213 буйволів, п’ять бегемотів, сім зебр та 11 жирафів. Але найбільше тут південних білих носорогів — дві тисячі, тобто цілих 10% світової популяції! 

81-річний Х’юм, який заробив свої статки на будівництві таймшер-курортів, каже, що в цілому витратив на свій проєкт природоохоронного ранчо 150 млн доларів, і тепер у нього “нарешті закінчилися гроші”. 

Джон Х’юм, готельний магнат і власник проєкту Platinum Rhino. Фото – Bloomberg/Getty Images

Останнім часом утримання ферми обходилось Х’юму в 8 тис. фунтів стерлінгів щодня. В цю суму входить годування носорогів та догляд за ними; зарплата для сотні працівників, серед яких ветеринари, єгері, охоронці; обслуговування вертольота для повітряного патрулювання.

Щоб врятувати свій зоопарк, він шукає йому нового власника. На таку роль підходить тільки мільйонер, а краще, мільярдер. За словами Х’юма, його ідеальний покупець — це людина чи фонд із пристрастю до збереження носорогів та фінансами для продовження проєкту розведення.

Це буде один з найбільш незвичайних онлайн-аукціонів. Ставки на ферму, що за 100 миль на південний схід від Йоганнесбурга (ПАР), стартують з 10 млн доларів.

Фермер-магнат також пояснив, що “з урахуванням того, що на рік народжується 200 носорогів, проєкт може суттєво змінити ситуацію та підтримати зростання популяції носорогів на африканському континенті”. 

Південні білі носороги вважалися вимерлими ще наприкінці XIX століття, поки в 1895 в Квазулу-Наталі не виявили невелику популяцію, менше сотні особин. Вже понад 100 років вони класифікуються як “вид під загрозою зникнення”. На територіях, що охороняються, і в приватних мисливських угіддях мешкають близько 18 тис. тварин.

Раніше BitukMedia розповідало про ще більш рідкісний вид носорогів. Північних білих носорогів у світі залишилося лише двоє. І обидві самки. Втім, вчені мають план, як врятувати їх від вимирання.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі