Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Багатоповерхівка “тільки для жінок” вирішить низку соціальних проблем

Важливо

У Лондоні збудують перший у Великій Британії будинок, в якому житимуть лише жінки. Це буде 15-поверхова будівля з квартирами для тих, хто зіткнувся з домашнім насильством, дискримінацією та фінансовими проблемами.

Про це пише The Guardian.

Будинок на 102 квартири, які будуть здаватися в оренду самотнім жінкам, має побудувати в західному Лондоні житлова асоціація, заснована ще в 1920 році як частина руху суфражисток.

Квартири спроєктують так, щоб у них було комфортно жінкам будь-якого віку та потреб. Наприклад, на кухні робочі поверхні зроблять нижчими, також передбачена потужна вентиляція спеціально для жінок під час менопаузи.

Орендувати житло в цьому будинку можна буде за низькою соціальною ставкою. Жити в будинку чоловікам не забороняється, але тільки за умови, що вони стануть партнерами орендаторок. Єдиний спосіб, коли орендар може бути чоловіком, це якщо він є дорослою дитиною жінки-орендаря та успадковує від неї право оренди. Жінкам-трансгендерам, включно з людьми, які мають намір змінити стать, буде дозволено жити в цьому будинку. А от чоловікам, які переодягаються, трансгендерним чоловікам і будь-кому, хто в анамнезі вдавався до насильства щодо жінок або дітей, – ні. 

Фото – GRID Architects

Пілотний проєкт має вирішити проблему надто дорогого житла в британській столиці — самотні жінки часто не можуть собі дозволити окрему квартиру через ґендерний розрив в оплаті праці: чорношкірі жінки та жінки з етнічних меншин стикаються зі значною різницею в оплаті праці, що робить житло у британській столиці менш доступним.

Про масштабне погіршення прав жінок та дівчат у багатьох регіонах світу заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, розповідало раніше BitukMedia. За його словами, ознаки прогресу, якого міжнародній спільноті вдалося досягти за минулі десятиліття, “зникають очах”, а гендерна рівність може бути досягнута лише “через 300 років”, якщо боротьба за неї триватиме колишніми темпами.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі