Вівторок, 23 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Справжня героїня”: кішка врятувала хвору на діабет господиню від коми

Важливо

Кішка, яка врятувала хвору господиню від діабетичної коми, прославилася на всю Британію. А тепер вона ще й фіналістка котячого конкурсу National Cat Awards.

Про це повідомляє Sky News.

51-річна Аманда Джеймесон з Ліверпуля (Велика Британія), яка хворіє на діабет, одного разу вночі знепритомніла після того, як лягла спати з дуже низьким рівнем цукру в крові.

Після того, як це сталось, її кішка Віллоу почала кусати за ноги та стрибати на 57-річного Рея Шервуда, партнера Джеймесон, який заснув перед телевізором. Тварина розбудила чоловіка і повела його до спальні, де Шервуд виявив, що Аманда не реагує на звуки та дотики. Чоловік без вагань викликав швидку допомогу.

“Віллоу зазвичай так не поводиться,тому я вирішив підвестися і подивитися, через що вона така дивна. Вона бігала між мною та сходами. Я почав підводитись, а кішка весь час оглядалася, щоб переконатися, що я йду слідом. У спальні вона застрибнула на ліжко, і я зрозумів, що з Амандою щось не так”, – розповів Рей Шервуд.

“Я був абсолютно приголомшений – Віллоу врятувала їй життя. Вона неймовірна кішка, справжній герой”, – каже чоловік.

Аманда Джеймсон теж вражена вчинком своєї вихованки, адже була “дуже близька” до того, щоб впасти в діабетичну кому, і тоді перспективи “могли бути дуже поганими”. “Віллоу дивовижна, я думаю, що вона неймовірна”, — додала вона.

Віллоу зі своєю господаркою Амандою Джеймсон. Фото – National Cat Awards

За такий героїчне порятунок господарки кішку номінували на премію National Cat Awards. У цьому конкурсі для особливих вихованців є чотири номінації – “кішки-колеги”, “члени сім’ї”, “пухнасті дива” та “селебріті із соцмереж”.

Кицьку Віллоу номінували у категорії “пухнасті дива”. Разом з нею до цієї категорії потрапив кіт Далі, якого знайшли на камінні посеред річки, а також кішка Бо. Вона підтримує свого господаря Девіда, який страждає від невиліковної форми лейкемії.

Охочі можуть проголосувати за учасників до 30 червня. Переможців буде оголошено 17 липня. З трьох тисяч претендентів до фіналу потрапило лише 12 незвичайних кішок.

Як розповідало раніше BitukMedia, кішка Карла Лагерфельда стане головною зіркою червоної доріжки.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі