Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Був голодний: у музеї студент з’їв частину інсталяції (ВІДЕО)

Важливо

Південнокорейський студент Но Хен Су з’їв приклеєний скотчем до стіни банан. Фрукт був частиною виставки сучасного італійського художника Мауріціо Каттелана у музеї “Ліум” в Сеулі. 

Про це пише Sky News.

Студент пояснив свій вчинок тим, що був голодний, бо не встиг поснідати. Він з’їв банан і прикріпив шкірку назад до стіни.

Представники музею заявили, що банан в інсталяції замінюють кожні три дні. У зв’язку з цим вони не вимагатимуть відшкодування збитків від зловмисника. Автор інсталяції Мауріціо Каттелан наголосив, що він не має жодних претензій до Су.

“Пошкодження твору мистецтва теж можна розглядати як витвір мистецтва, я подумав, що це було б цікаво. Хіба банан не приклеєний на скотч, щоб його з’їли?” – пояснив свій вчинок Но Хен Су.

Дізнавшись про пошкодження своєї інсталяції, її автор Мауріціо Каттелан сказав: “Жодних проблем”.

Це не перший випадок, коли відвідувач з’їдає банани, що використовуються для інсталяцій Каттелана. У 2019 році художник-перформансист Девід Датуна відклеїв банан зі стіни після того, як витвір мистецтва було продано за 120 тис. доларів на Art Basel у Майамі. Того разу банан також швидко замінили, не зажадавши жодних компенсацій.

Раніше BitukMedia розповідало про те, як інсталяція Бенксі постраждала від прибиральників.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі