Неділя, 5 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні створили будинок-“лего”, який збирають три доби

Важливо

Конструктори із Вінниці створили круглі будинки-“лего”, які збираються за три доби. Керівником проекту став власник місцевої будівельної компанії SAP Анатолій Скорбач.

Із підприємцем поговорили ШоТам.

Скорбач розповідає, що має освіту механіка літальних апаратів і вона допомагає йому у конструюванні будинків.

“Ідея будівництва круглих хатин з’явилася після того, як до мене потрапила низка книг про езотерику. Я читав і звертав увагу на вібрацію, енергію, знав, що в круглих будинках це все інакше. Зрештою захотів і сам жити в такому будинку, тож близько двох років тому почав втілювати мрію в реальність”, – розповідає конструктор.

Спочатку пробували будувати сферичні будинки, але це займає багато часу, бо потрібно монтувати каркас. Тож вирішили будувати дерев’яні будинки з цільного бруса, а дах вкривати м’якою черепицею. Каже, хотіли зробити конструкцію, яка витримає ураган і землетрус. Тож стягнули будинки спеціальним тросом. Крім того, круглий будинок легше прогріти, адже площа контакту стін із зовнішнім середовищем менша.

“Спершу ми пропонуємо клієнту п’ять проєктів домівки на вибір: від 31 до 160 квадратних метрів. Наступним кроком визначаємо кількість поверхів – один чи два. Далі плануємо кімнати, а після – даємо план фундаменту. Встановлення будинку починається вже після облаштування фундаменту та проведення всіх необхідних комунікацій”, – розповідає Скорбач.

Фото: Шо Там


На спорудження будинку іде три доби. Однак його можна і легко розібрати на деталі. Усі деталі приїжджають на будмайданчик уже готовими.

“Усе, що нам потрібно, – цільні бруси з сосни чи смереки, “метелики”, що скріплюють дерево між собою, і гарна погода”, – розповідає Скорбач.

Як повідомляло BitukMedia, громадська організація Go friends напочатку російського повномасштабного вторгнення викупила покинуту ферму у селі Горішнє на Львівщині. Для відновлення підприємства запросили переселенців. Там вони створили екологічне виробництво та зводять екобудинок із конопель.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі