П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Паралізований чоловік зцілився завдяки музиці

Важливо

Літній житель британського міста Блекпул зцілився завдяки музичній терапії. 71-річний чоловік страждав на рідкісне захворювання, що викликало майже повний параліч. Буквально поставили його на ноги пісні американського поп-дуету 70-х – The Carpenters.

Про це повідомляє Lancs Live.

У червні 2022 року 71-річний Іен Палмер дізнався про свій діагноз. Синдром Гійєна-Барре вперше вразив чоловіка, коли йому був 21 рік, а через 50 років хвороба, яка вражає нервову систему, повернулася. Він захворів на гостру моторно-аксональну невропатію, яка залишила його майже повністю паралізованим і прикутим до ліжка.

Синдром Гійєна-Барре — це гостре аутоімунне запальне захворювання, яке спричиняє слабкість м’язів, порушення чутливості та проблеми з нервовою системою. Чоловік пролежав у лікарні сім місяців, він вже не міг нормально ходити та розмовляти.

Після лікарні Палмер опинився в центрі нейрологічної допомоги Sue Ryder. Тут йому запропонували в якості лікування музичну терапію. Піцієнту треба було співати та медитувати під свої улюблені мелодії.

Палмер зізнається, що спочатку ставився до запропонованої терапії скептично, але все ж таки дослухався до поради свого лікаря Клер, почав слухати музику щовечора і проспівувати її. Його вибором стала спадщина американського дуету 70-х The Carpenters. “Використовуючи діафрагму, ви тренуєте мозок, щоб він міг використовувати й інші м’язи. Він вивчає шляхи та відкриває їх знову”, – пояснила Клер, лікарка з гітарою.

Поступово терапія почала давати результати. Іен Палмер знову навчився ходити і тепер здатний долати по три км на день. А раніше мріяв бодай дійти до вхідних дверей. Крім того, чоловік отримав можливість спілкуватися із сім’єю.

“Музична терапія дуже відрізняється від інших методів лікування, оскільки вона відкриває свідомість та мозок загалом. Терапія справила позитивний вплив — якщо мої рідні не брешуть, тепер вони можуть зрозуміти, що я кажу”, — пояснив Іен.

Як розповідало раніше BitukMedia, спосіб зберегти життя людей похилого віку з когнітивним розладом знайшли шведські вчені. Фахівці з біомедичної техніки з Технічного університету Чалмерса винайшли спосіб прогнозувати нещасні випадки з людьми, які страждають на хворобу Альцгеймера. Йдеться про радарный датчик.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі