Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В пам’ять про сина – родина відновлює сад і бізнес (ВІДЕО)

Важливо

Родина загиблого героя Данила Ольшанського із Запоріжчини вирішили відновити бізнес із виготовлення компотів та варення із власного саду. До початку повномасштабного вторгнення їх продукцію продавали навіть у США.

Сюжет про це опублікувало ШоТам.

До початку повномасштабного вторгнення родина Ольшанських мала під Токмаком найбільший у Європі кизиловий сад. Власник агровиробництва Сергій Ольшанський кажеш, що родина зайнялася цими ягодами, бо хотіла зайняти вільну нішу.

11,5 тис. дерев давали 20 тонн ягід на рік. Кизил Ольшанських продавали в українських супермаркетах та в США.

Після початку повномасштабного вторгнення Токмак окупували, а у сад прилетіло шість ракет. Родина виїхала у Запоріжжя, а старший син Данило пішов на фронт танкістом.

У віці 24 роки Данило загинув під час танкового бою.

“Пішов до підрозділу “Степові вовки”. І загинув… село Степове нашої Запорізької області”, – розповідає Сергій Ольшанський.

Ольшанські вирішили продовжити займатися бізнесом заради сина

“Він працював, він брав участь і в засадці саду. Був малий, бігав там. Потім доглядав за садом, займався продажами. Зокрема це й пам’ять про нього буде”, – каже Сергій Ольшанський.

Токмак і досі перебуває в окупації, тож родина вирішила поки почати виготовляти варення та компот із того кизилу, який вдалося евакуювати до Запоріжжі.

Як повідомляло BitukMedia, Марія Кобець із Брусилова на Чернігівщині 9 місяців займається ковальством замість чоловіка. Той пішов на фронт воювати за Україну. Жінка хоче, аби кузня “не застоювалася” до його повернення.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі