Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

monobank обіцяє 20 млн грн людині, яка приземлить безпілотник на Червоній площі москви

Важливо

Співзасновник monobank і розробник безпілотника “Довбуш Т10” Володимир Яценко обіцяє 20 млн грн тому, хто посадить свій дрон на Червоній площі у столиці росії москві. Такий конкурс він оголосив серед розробників українських безпілотників.

Про це Яценко заявив під час ефіру єдиного національного телемарафону, повідомляє ТСН на YouTube.

“Я офіційно встановлюю премію українському виробнику БПЛА, чий літак, звісно за допомогою військових, долетить і приземлиться на червоній площі у москві 9 травня. Сума премії становить на тепер 20 000 000 гривень. Сподіваюсь, що ця сума буде справедливо розділена між виробником і військовими операторами, які вдало виконають завдання, і піде на вдосконалення БПЛА”, – сказав Яценко.

На крилах літака учасники змагання мають написати українське гасло, наприклад, “Слава Україні”, “Героям Слава” тощо. “Довбуш” летітиме поза конкурсом.  

28 травня 1987 року німецький спортсмен Матіас Руст приземлився на легкому літаку на Червоній площі у тодішній столиці Радянського Союзу.

Цього року російський лідер володимир путін вагається, чи варто проводити парад на Червоній площі на 9 травня. І Яценко вважає, що саме цей знаменний для росіян день стане найкращою датою для приземлення безпілотника.

“28 березня вже були новини, що якийсь навчальний маленький літачок з українськими гаслами долетів до Нової Москви. Але він зачепив високовольтну лінію. Ми не долетіли лише 45 км до Красної площі. Це була підготовка до параду”, – нагадав Яценко.

Він заявив, що сподівається, що переможці справедливо поділять премію між розробником і оператором, який доведе дрон до Червоної площі.

Як повідомляло BiturMedia, мешканець міста Гадяч на Полтавщині Артур Біжко на 3D-принтері надрукував безпілотник для ЗСУ. Вага корпусу дрона – 1,1 кг, а вартість – у рази нижча за аналоги.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі