П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

106-річна татуювальниця прикрасила обкладинку модного глянцю

Важливо

Тату-майстриня Апо Ванг-Од стала героїнею квітневого номера філіппінського журналу Vogue. Користувачі вже називають жінку найбільш літньою моделлю, яка потрапила на обкладинку модного глянцю.

Про це повідомляє CNN Philippines. 

106-річна жінка позує в чорній майці та спідниці зі строкатим принтом, підставивши руку під підборіддя. Її вбрання доповнюють масивні намиста, різнокольорові сережки та обідок із каміння. Червоною помадою візажисти зробили акцент на губах літньої жінки.

Обкладинка квітневого ногмеру жірналу Vogue (Філіппіни). Фото – Vogue /Artu Nepomuceno

Апо Ванг-Од – найстаріша татуювальниця у світі. Вона народилась 17 лютого 1917 року в селі Бускалан, розташованому в провінції області Калінга. Набивати тату в техніки баток її навчив батько. Цією справою вона займається з 16 років. Тоді подібним видом діяльності могли займатися лише чоловіки. Проте батько бачив у своїй дочці потенціал. Так, під час навчання вона наносила традиційні малюнки на тіла чоловіків-мисливців за головами, які захищали села від ворогів.

Фото – Vogue /Artu Nepomuceno

Під час роботи жінка використовує суміш вугілля та води як чорнило і наносить малюнок на шкіру палицею з гострим шипом на кінці. Натхнення для своїх робіт Апо Ванг-Од черпає з природи та геометричних фігур.

У майстрині немає своїх нащадків. Тому знання й досвід філіппінка передала 26-річній внучатій племінниці Грейс Палікас. На сьогодні статус “мамбабаток” (майстринь техніки баток) мають лише Ванг-Од та її родичка. “Я була першою дитиною, яка навчилася робити татуювання. Я просто спостерігала за тим, що вона робила”, — розповіла молода жінка в інтерв’ю та зазначила, що на той момент їй було лише 10 років.

Знання Апо Ванг-Од передала 26-річній внучатій племінниці Грейс Палікас. Фото – Vogue /Artu Nepomuceno

Попри те, що Апо Ванг-Од 106 років, титул найбільш літньої моделі журналу Vogue офіційно досі належить британській актрисі Джуді Денч. Вона знялася для Vogue у віці 85 років. Це рекорд зафіксовано у Книзі рекордів Гіннеса. Свого часу вона відібрала рекорд у 81-річної Джейн Фонди.

Як розповідало раніше BitukMedia, фотосесія першої леді Олени Зеленської для Vogue стала причиною флешмобу на її підтримку.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі