Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні створили пристрій для ранньої діагностики хвороб серцево-судинної системи

Важливо

Науковці із  Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут” створили інноваційний пристрій для ранньої діагностики хвороб серцево-судинної системи. Вони представили його на заході Science & Business — GIST Pitch Days, який проводили МОН та Мінцифри. Розробники отримали грант міжнародного форнду на розвиток стартапу у розмірі $5 тис.

Про це повідомляють на сайті ХПІ.

Технологія вимірювання кровотоку та кров’яного тиску.дозволяє стежити за здоров’ям, розрахувати показники для ранньої діагностики захворювання. Зокрема, можна відслідкувати визначити проблеми кров’яного тиску, стану судин, здоров’я серця, виявити дефекти та тромби, розповідають науковці.

Вони відзначають, що пристрій є доступним та компактним. Він підходить для використання в домашніх умовах. В основі проекту — безконтактні діагностичні методи.

GIST (ініціатива “Глобальні інновації через науку та технології”) є проектом американського Держдепу. Він має на меті розширити можливості новаторів у галузі науки та технологій у більш ніж 130 країнах з економікою, що розвивається.

Як повідомляло BitukMedia, житомирський школяр Ілля Сидорчук отримав можливість презентувати на міжнародному конкурсі у США свій винахід, який добуває енергію із водоспадів. Хлопець посів друге місце у Всеукраїнському конкурсі Еко-Техно Україна.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі