Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Найбільше у світі колесо огляду без спиць збудують до 2027 року

Важливо

Столичний уряд Сеула оприлюднив плани побудувати найбільше в світі колесо огляду без спиць – “Сеульське кільце”. Величезна металева конструкція здійметься на висоту 180 м і забезпечить відвідувачам чудовий вид на вражаючий південнокорейський ландшафт. Обертатися в прямому розумінні цього слова колесо не буде.

Про це розповідає New Atlas.

Будівництво “Сеульського кільця” розпочнеться у 2025 році, а завершити його планують за 2 роки.

На додачу до твердження, що це буде найбільше у світі колесо огляду без спиць, влада Сеула заявляє, що новий атракціон також стане другим за величиною колесом огляду у світі в цілому. Перше місце нині займає Айн Дубай в Об’єднаних Арабських Еміратах, висота якого сягає 250 метрів.

Сеульське кільце матиме 36 вагончиків, кожен з яких зможе вмістити до 25 людей. Після введення в експлуатацію атракціон прийматиме близько 1470 пасажирів на годину, максимум – близько 11 790 пасажирів на день. Енергія, необхідна для пересування всіх цих людей, принаймні частково генеруватиметься відновлюваними джерелами енергії. Де будуть розташовані ці джерела поки невідомо.

Зображення – Facebook /Seoul Korea

Хоча поки немає більш точних деталей про те, як саме буде працювати “Сеульське кільце”. Раніше сконструйовані колеса огляду без спиць, наприклад, у китайському місті Вейфан, насправді не обертаються. Натомість каретки обертаються навколо зовнішнього обода за допомогою зубчастої системи, а сама основна конструкція залишається нерухомою. Є припущення, що Сеульське кільця буде збудоване аналогічно. 

Сеульське кільце планують побудувати на штучному острові Нодиль у парку Ханиль (корейською “небо”), який спочатку використовувався як звалище під назвою Сангам-донг. За останнє десятиліття він перетворився на популярну місцеву пам’ятку, розташовану відносно неподалік кордону з Північною Кореєю. Тому сусіди його теж бачитимуть.

Зображення – Facebook /Seoul Korea

“Оскільки парк географічно близький до Північної Кореї, ми втілимо в колесі своє прагнення до об’єднаної Кореї та національної єдності”, – йдеться у пресрелізі.

Планується, що електричні самокеровані автобуси допоможуть людям дістатися до місця і назад. Також розглядається ймовірність побудови системи канатних доріг.

“Сеульське кільце” не лише буде екологічним, працюватиме на переробленій енергії і матиме унікальний дизайн без спиць, але й залучить до 30 мільйонів відвідувачів. Ми очікуємо, що “Сеульське кільце” стане справді єдиним у своєму роді атракціоном, який відзначить Сеул на мапі!” – пише влада Сеула. 

Зображення – Facebook /Seoul Korea

Як розповідало раніше BitukMedia, у пустелі збудують оазу-тунель завдовжки 93 км. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі