П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Надихає всіх – дворічний хлопчик волонтерить від початку повномасштабної війни (ВІДЕО)

Важливо

Максиму Стахіву із села Сопошин на Львівщині два з половиною роки. Хлопчик волонтерить у місцевому гуманітарному штабі із перших днів початку повномасштабного вторгнення.

Про це Суспільному розповіла мама Максима Христина Стахів.

Христина пригадує, що не змогла сидіти вдома, коли почалася повномасштабна віна. А син захотів бути поруч із нею.

“Максим каже, мам, дай щось робити, мам, дай я поможу, мам йдем разом, мам давай я щось візьму. Він все хоче робити разом зі мною і ми з ним ходимо, і працюємо. Бувало таке, що ми кожного дня приходили. Два місяці було так, що ми приходили кожен-кожен день”, – розповідає жінка.

Максиму дають носити найлегші речі. Але кажуть у штабі, хлопчик надихає їх усіх. Допомогу у штабі відправляють цивільним у прифронтових регіонах та військовим.

“Ви собі тільки уявіть п’ятеро здорових хлопців, стільки же жінок і маленька дитина, яка допомагала і я би не сказав, що вона допомагала, вона робила те саме, що і ми – це настільки вразило. Він нас надихає в цьому”, – каже волонтер Максим Романів.

Як повідомляло BitukMedia, iз початку російського повномасштабного вторгнення 41-річний успішний японський бізнесмен Піка Худжо Хідето покинув справу та приїхав в Україну волонтерити. Вже майже рік він мешкає в одному із прихистків для переселенців у Дніпрі. Його знають за ім’ям Піка.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі