П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Прокурор-розслідувач злочинів на Балканах підтримав трибунал проти росії

Важливо

Британський юрист Джеффрі Найс, який був прокурором у суді над екс-президентом Югославії Слободаном Мілошевичем підтримав створення трибуналу проти росії. Він назвав це гарною ідеєю.

Про це повідомляє “Укрінформ“.

“Агресія справді є найбільш відповідним злочином, за який потрібно судити росіян, тому спеціальний трибунал щодо злочину агресії –  безперечно, явно хороша ідея. Питання може полягати в тому, чи це найкраща ідея за всіх обставин”, – сказав він.

За злочини росіян відповідальний особисто володимир путін, немає сумнівів, що ланцюжок із людей, які віддають команди, веде саме до нього.

 “Ясно як день, що путін скоїв злочини проти людяності», – сказав юрист. Однак, він пропускає, що в майбутньому може бути підписана угода, за якою путін отримає імунітет від кримінального переслідування.

Найс дивується тому, що Міжнародний кримінальний суд працює дуже повільно та досі не зробив жодних заяв щодо винуватості путіна. Важливо визнати, що система міжнародного гуманітарного права зазнала невдачі, каже юрист.

Як повідомляло BitukMedia, директор німецького збройного концерну Rheinmetall Армін Паппергер заявив, що має намір побудувати в Україні завод із виробництва танків ще до закінчення війни із росією. Завод зможе виробляти до 400 машин типу “Panther” за рік.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі