Вівторок, 23 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

17-річна принцеса зібралася до армії на три роки

Важливо

Старша донька короля Іспанії зібралася на військову службу. 17-річна принцеса Астурійська Леонор служитиме в армії вже з серпня. Військова підготовка майбутньої королеви триватиме три роки.

Про це повідомляє Reuters.

“Як у всіх парламентських монархіях, спадкоємець престолу має мати військове минуле та армійську кар’єру”, — прокоментувала цю інформацію міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес.

Перший рік принцеса проведе у Вищій військовій академії в Сарагосі, а на другий перейде до військово-морської школи, де, зокрема, навчатиметься на борту судна ВМС Іспанії “Хуан Себастьян де Елькано”. Протягом третього року служби спадкоємиця престолу навчатиметься у Головній військово-повітряній академії.

Наразі дочка іспанського монарха закінчує Атлантичний коледж у Великій Британії. 31 жовтня їй виповниться 18 років. “Одного дня головнокомандувачем стане жінка. Останніми роками ми докладаємо великих зусиль для збільшення кількості жінок в армії”, – сказала Роблес.

19 червня 2014 року батько Леонор Філіп офіційно зійшов на престол під ім’ям короля Філіпа VI, після складання повноважень його батька короля Хуан Карлоса I, а Леонор стала принцесою Астурійською.

Леонор є старшою дочкою короля Філіпа VI та його дружини королеви Летиції. Інфанта народилася 2005 року. В черзі на престол іспанської монархії їй належить перше місце. Цікаво, якщо раптом у королівського подружжя народиться син, то Леонор повинна буде віддати свій титул назад і знову стати інфантою, як її молодша сестра Софія.

Принцеса Леонор з сім’єю. Фото – Getty Images

У жовтні 2015-го з нагоди десятиліття батько надав дівчинці найдавнішу та одну з найпочесніших в Європі нагород — він зробив її дамою лицарського католицького ордена Золотого руна.

Інвеститура принцеси відбудеться, коли спадкоємиці виповниться 18 років, тобто 2023 року. Тоді Леонор присягне на вірність королю і дасть слово перед ним і парламентом, що завжди буде виконувати свої обов’язки чесно і справедливо, дотримуючись законів Іспанії.

Король Іспанії Філіп VI зі своєю донькою – принцесою Леонор

Як розповідало раніше BitukMedia, королева Данії Маргрете II позбавила чотирьох онуків титулів принців та принцес.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі