Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Чоловік переселився під воду. Навіщо йому це потрібно? (ВІДЕО)

Важливо

Джозеф Дітурі – чоловік, який заради науки проведе 100 днів під водою. Американець прагне встановити світовий рекорд, провести дослідження та надихнути студентів на збереження океанів. Вчений випробовує на собі наслідки життя в умовах постійно підвищеного навколишнього тиску.

Про це розповідає Smithsonian Magazine.

Інженер-біомедик і ветеран ВМС США випробовує себе в амбітному челенджі, який може принести йому рекорд Гіннеса. З 1 березня Джозеф Дітурі “переїхав” жити під воду й планує провести у новому домі 100 днів. 

Джозефа Дітурі ще знають під його прізвиськом – “Доктор Глибоке Море”. Він оселився у підводному місці у Флориді, що називається Jules’ Undersea Lodge. Саме тут у 2014-му було встановлено попередній рекорд: два біологи з Теннессі прожили під водою 73 дні. Дітурі має намір перевершити їхнє досягнення і потрапити до Книги рекордів Гіннеса, але це ще не все.

Jules’ Undersea Lodge – готель площею 30 квадратних метрів, що знаходиться на 10-метровій глибині. Очікується, що ентузіаст проживе у ньому до 9 червня. Там Дітурі проводитиме дослідження та читатиме онлайн лекції для своїх студентів в Університеті Південної Флориди.

У рамках нинішнього дослідження Дітурі вивчає наслідки життя в середовищі високого тиску протягом тривалого періоду. Щоб унеможливити потрапляння води в підводний будинок потрібно регулярно закачувати повітря в простір. Це створює тиск, який приблизно 1,6 раза перевищує тиск на поверхні землі.

“Людське тіло ще ніколи не перебувало під водою так довго, тому за мною будуть уважно стежити. У цьому дослідженні буде розглянуто всі способи, як ця подорож впливає на мій організм. Але моя гіпотеза полягає в тому, що моє здоров’я через підвищення тиску покращиться”, – заначає Дітурі.

Фото – Facebook/Joe Dituri

Він сподівається, що в ході цього експерименту йому вдасться знайти способи боротьби з віковими захворюваннями та продовження тривалості життя. Американець також зацікавлений у можливостях гіпербаричної медицини. Йдеться про вдихання кисню під високим тиском, щоб допомогти лікувати травми головного мозку, які чимало його колег-ветеранів отримали під час виконання службових обов’язків.

Перш ніж переселитись на глибину, Джозеф Дітурі проходив психосоціальні, психологічні та медичні тести. Під час перебування під водою та після вони продовжаться. Він також приймає дози вітаміну D і регулярно відвідує психолога.

Додатково чоловік буде тестувати експериментальний монітор здоров’я зі штучним інтелектом (ШІ) від NASA, розробленим спеціально для астронавтів під час тривалих космічних подорожей.

Окрім цього, ветеран ВМС США сподівається, що своєю ініціативою сприятиме збереженню океану та заохоченню молодих вчених.

Також він запросить приблизно 40 дітей, які будуть з ним 24 години з метою досліджень та навчання дайвінгу. “Навіть якби я залишився лише на 60 днів, але запропонував цілій купі дітей досліджувати морське середовище, це було б перемогою”, каже ентузіаст.

Раніше BitukMedia розповідало про унікальний експеримент – штучний інтелект 17 годин керував винищувачем.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі