П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Найбільш рання парочка – недоношені дітлахи вижили і потрапили у Книгу Гіннеса

Важливо

Адая і її брат Адріал Надараджа із Канади були визнані двійнятами, які народилася найбільш недоношеними у світі. Дітлахи поспішили з’явитися на світ на 126 днів раніше від терміну.

Про це повідомляє New York Post.

Дітлахи народилися 4 березня 2022 року. Їхня мати Шакіна Раджендрам каже, що лікарі давали 0% шансів, що вони виживуть.

Зазвичай вагітність триває близько 40 тижнів і деякі лікарні дійсно не рятують дітей, які народилися до 24-26 тижня, пояснюють журналісти.

Пологи у Шакіни почалися, коли вона носила дітей 21 тиждень і п’ять днів.

“Немовлятам не хотіли надавати жодної допомоги, їх мало не залишили помирати. Ми були в шоці”, – пригадує Шакіна.

Тож батьки знайшли іншу клініку, де погодилися прийняти пологи та виходити їхніх дітей. Але поставили умову – якщо діти народяться раніше, їх не приймуть.

Пологи Шакіни тривали два дні. За півгодини до встановленого лікарями терміну у неї відійшли води. Але діти ще не народжувалися, і жінка змогла заснути. О 00:15 вона прокинулася та народила двійню – таким чином, вклалася у термін лікарні.

Близнюки залишалися під опікою в лікарні Маунт-Сінай у Торонто, де пережили крововилив у мозок, сепсис та інші проблеми. У Адріала сталася перфорація кишки, яка призвела до зараження крові та сильного запалення.

“Ми багато разів спостерігали за тим, як наші діти мало не померли у нас на очах”, – плаче Шакіна.

Однак діти провели у лікарні п’ять місяців, і їх виписали додому. Однак Адріал багато разів повертався до лікарні і йому потрібна оксигено терапія. Адая натомість дуже жвава і комунікабельна дівчинка.

Як повідомляло BitukMedia, медики Львівського обласного перинатального центра виходили двох дівчаток та хлопчика, які народилися передчасно – на 31 тижні вагітності. Вага кожного малюка була менше 1,5 кг.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі