Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Історія Лазаря: риба, що мала стати вечерею, перетворилась на вихованця

Важливо

Жителька британського міста-курорту Челтнем придбала на вечерю охолоджену рибу і була шокована, коли виявила, що її карась все ще живий. Хоча він був заморожений і провів в льоду дві доби. Тепер щасливець має ім’я біблійного персонажа.

Про це повідомляє Daily Star.

Сінді Лао придбала у Лондоні у торговця рибою карася звичайного. Вона збиралася приготувати рибу на вечерю та поклала її в холодильник. Коли ж британка дістала карася, їй здалося, що зябра риби здіймаються. Жінка покликала чоловіка, Пола Льюїса-Бормана. “Вона покликала мене та запитала, що я думаю про це. Зябра, вочевидь, ворушились”, — розповів чоловік.

Пол сумнівався, чи варто вбивати рибу. А от Сінді  – ні. “Це диво, що вона досі жива!” – заявила жінка. Пара швидко набрала ванну, щоб запустити туди рибину і дати їй шанс на порятунок. Сінді та Пол назвали коропа Лазарем – на честь людини, яку Ісус воскресив через чотири дні після смерті. Карась деякий час приходив до тями, але за кілька днів цілком оговтався. Пара полюбила свою рибину і … вирішила зробити її вихованцем. Принаймні на деякий час.

Лазар-карась у ванні подружжя Сінді Лао та Пола Льюїса-Бормана. Фото – Paul Lewis-Borman/GloucestershireLive

“Нам ніде тримати його, крім ванної, але на щастя, ми маємо ще одну душову. Зрозуміло, він не міг залишатися там, ми щоразу лякалися, коли треба було сходити до туалету”, – розповів Пол. Чоловік зв’язався з учасниками форуму про вихованців, і карасику знайшли новий притулок. Лазаря забрала жінка, яка має досить великий для утримання риби ставок.

Там Лазар, схоже, живе по-королівськи. “Він так багато пережив. Він лежав серед мертвої риби і мало не став вечерею. Того дня Сінді, безперечно, купила свіжу рибу. Ми раді, що тепер у нього новий дім. Жінка розповіла, що наш карасик тепер має друга — ще одну рибку, з якою вони весело плавають у своєму новому ставку”, — описав британець нове життя Лазаря.

Сінді та Пол кинули Лазаря у власну ванну, щоб оживити його. Фото – Paul Lewis-Borman/GloucestershireLive

Як розповідало раніше BitukMedia, вчені планують воскресити птаха, вимерлого 300 років тому. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі