Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Археологи знайшли таємний тунель у піраміді Хеопса

Важливо

Археологи оголосили про відкриття таємного тунелю у Великій піраміді Гізи, також відомої як піраміда Хеопса. Вона була побудована в XXVI столітті до нашої ери і кілька тисячоліть залишалася найвищою рукотворною спорудою у світі.

Про це розповідає Heritage Daily. 

На прес-конференції 2 березня археологи з вищої ради старожитностей оголосили про відкриття прихованого 9-метрового тунелю у Великій піраміді в Гізі.

Велику піраміду побудував фараон Хуфу, також відомий як Хеопс. Він був другим фараоном 4-ї династії в першій половині періоду Стародавнього царства (26 століття до нашої ери).

Піраміда була побудована в некрополі Гізи на плато Гіза, її будівництво тривало 27 років.

Велика піраміда заввишки 146,6 метрів залишалась найвищою рукотворною спорудою у світі протягом понад 3800 років.

Всередині піраміди є три відомі камери: камера, висічена в скелі, яка здається незавершеною, а в надбудові розташовані зали Царя і Цариці.

Відкриття було зроблено в рамках Scan Pyramids Project, багатонаціонального дослідження з використанням новітнього наукового обладнання в області інфрачервоної термографії, фотограмметрії, 3D-сканерів і програмної реконструкції.

Зображення – Ministry of Tourism and Antiquities

Мостафа Вазірі, голова Вищої ради старожитностей Єгипту, повідомив, що тунель, ймовірно, був побудований як функціональний архітектурний об’єкт для полегшення ваги піраміди, можливо, з обох боків від головного входу або іншої прихованої камери, яке ще належить знайти.

Раніше BitukMedia розповідало про найстарішу із “золотих мумій” віком 4300 років.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі