Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Два українські фільми про війну отримали відзнаку Берлінале

Важливо

Українські фільми “Це побачення” та “Прокидаючись у тиші” отримали відзнаку 75-го Берлінського кінофестивалю. В обох стрічках ідеться про українсько-російську війну.

Про це повідомило у Facebook пресслужба ДержКіно України.

Короткометражка “Це побачення”  режисерки Надії Парфан отримала спеціальну відзнаку Міжнародного журі. Вона розповідає про життя столиці країни, де війна не може стати на перешкоді життю.

Журі порівняло історію із однойменним короткометражним фільмом французького режисера Клода Лелуша, французькою – C’etait un rendez-vous.

На зображенні може бути: вулиця, дорога, хмара, сутінки та текст «SPECIAL MENTION OF THE INTERNATIONAL SHORT FILM JURY IT'S A DATE by Nadia Parfan ,Rls, Phalanstery 2023»
Фільм “Це побачення” отримав спеціальний приз Берлінале.

“Замість паризьких парків ми бачимо імпровізовані металеві гаражі. Армійські блокпости займають місце Тріумфальної арки. Французькі готелі замінені покинутими будівлями, а церква, оточена гарматами, замінила Базиліку Сакре-Кер…”, – написали представники журі.

Другий фільм – це українсько-німецька документальна стрічка Міли Жлуктенко та Даніеля Асаді Фаезі “Прокидаючись у тиші”. Журі назвало її найкращим короткометражним фільмом у програмі Generation Kplus.

Стрічка розповідає про жінок та дітей з України, які вимушено знайшли прихисток у Німеччини.

“Легка інтимність цього фільму є свідком тривалої радості, сили та невинності на тлі глибокої втрати. Він потужно пробуджує відчуття місця та історії, оскільки пропонує важливий знімок актуального сьогодення”, – написали представники журі.

Автори фільму “Прокидаючись у тиші” отримали 2,5 тис. євро від німецької благодійної організації для дітей Deutsches Kinderhilfswerk.

Як повідомляло BitukMedia, документальний фільм “Будинок зі скалок” (A House Made of Splinters) про українських дітей на війні потрапив до шорт-листу американської кіноакадемії та побореться за статуетку “Оскар”. Над стрічкою працювала команда із Данії, України, Швеції та Фінляндії.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі