Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Сто страв за годину: відкрився перший у світі ресторан з кухарями-роботами (ВІДЕО)

Важливо

Хочете ньоккі з бараниною, чорне різотто чи пасту з цукіні і швидко? Все це і багато іншого можна замовити у незвичайному ресторані в Загребі. І чекати довго не доведеться. Всі страви тут готують роботи–шеф-кухарі. Це перший подібний ресторан в Хорватії та у світі.

Про це розповідає Reuters.

На кухні ресторану BOTS&POTS Sci-Food bistro п’ять роботизованих плит. Кожна може приготувати чотири страви за 15 хвилин. А разом – 100 страв на годину.

Роботи готують без участі людини. Потрібно лише постійно додавати необхідні інгредієнти. І, звичайно, робо-шефи спочатку проходять навчання.

За словами співвласника ресторану Хрвоє Буяса, спочатку шеф-кухар вчить робота готувати страву. Як тільки навчили, він запам’ятовує рецепт, а потім може приготувати страву це хоч мільярд разів. Тепер у меню ресторану близько 70 страв.

Власники ресторану працювали над проєктом сім років і вклали у нього мільйон євро. Завдання було в тому, щоб готувати страви з сирих продуктів якнайшвидше і зробити їх якомога смачнішими.

Один з відвідувачів ресторану назвав тамтешні страви “просто чудовими”, а інший зізнався, що прийшов сюди, зацікавившись участю у приготуванні роботів, і йому теж дуже сподобалось. І страви тут дійсно коштують відносно недорого – від 5 до 9 євро.

Власники BOTS&POTS кажуть, що робот шеф-кухар – чудове рішення, коли не бракує персоналу. Він швидко і добре готує та дозволяє заощадити гроші. Партнери планують розширити бізнес за допомогою франшиз. Роботів хочуть продавати по десять тисяч євро.

Як розповідало раніше BitukMedia, дослідники з Мюнхенського інституту робототехніки та машинного інтелекту (Німеччина) розробили модель, яка дозволяє роботу подавати чай та каву швидше та безпечніше, ніж це робили б люди. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі