П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Родина переселенців врятувала з-під обстрілів понад 200 коней

Важливо

Родина переселенців Анна Шульга та Влад Власовець із Харкова врятували понад 200 коней із території України, куди прийшла повномасштабна війна. 14 коней лишили у Троянові на Житомирщині, де зараз мешкають.

Про це повідомляє 5 канал.

Анна понад 10 років тримала стайню “Щаслива підкова” у Харкові та розвивала дитячу кіноспортивну школу. Одного дня снаряд прилетів у вольєр для вигулу коней. Родина спакувала нашвидкуруч речі, дітей та 7 коней і виїхала на Дніпропетровщину. Влад продовжував евакуювати своїх та чужих коней із Харківщини та Донбасу і вивіз їх понад 200. Знаходив притулок тваринам у інших областях.

“Я вивозив з Кремінної коней за 2 дні до того, як туди зайшли “освободітєлі”так сказать, то там була кобила – 32 роки – орловська рисачка, яка доволі нормально виглядала, була повна енергії”, – розповідає Влад

Зрештою родина осіла у Троянові на Житомирщині. Зараз має 14 коней, але їх кількість постійно змінюється.

“Зараз у нас 14 голів, ця цифра постійно змінюється. Коні, які стоять у нас зараз, це коні з Харкова, також придбані тут і нещодавно приїхали коні з Бахмутського району, з Харківського району – майже нульового кілометру скажемо так евакуйовані, і з-під Одещини”, – каже Анна.

“Вибухи вони сприймають доволі спокійно, якщо люди, які біля них – якщо не бояться, не істерять, то коні відчувають, що нема чого боятись, вони намагаються помогти людям, щоб вийти”, – розповідає Влад.

За один день кінь з’їдає 20 кг сіна і 2-7 кг вівса. Вони дуже полюбляють цукор, моркву, яблука і бублики, кажуть господарі. Наголошують, що коні їхні більше не для спорту, а для фізичного, психологічно та емоційного здоров’я.

Як повідомляло BitukMedia, подружжя переселенців Тетяна та Олександр Керносенків із Черкащини дали прихисток 70 котам із Костянтинівки на Донеччині. Родина уже мала своїх 10 котів, але погодилася допомогти зооволонтерці Оксані Шелудченко. Також у подружжя живе шість собак.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі