Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Переселенці із Донеччини дали притулок 70 котам

Важливо

Подружжя переселенців Тетяна та Олександр Керносенків із Черкащини дали прихисток 70 котам із Костянтинівки на Донеччині. Родина уже мала своїх 10 котів, але погодилася допомогти зооволонтерці Оксані Шелудченко. Також у подружжя живе шість собак.

Про це розповідає Суспільне.

10 котів подружжя живуть у будинку. Усіх інших розселили у літній кухні. Олександр брав участь в евакуації тварин, яка тривала 700 км. Вивозили разом із котами і свого собаку Вегаса, якого подружжю лишили діти.

“Хтось був на задньому сидінні, хтось — на підлозі у салоні. Собака постійно щось хотів побачити, а коти були напружені — то співали, то затихали”, – пригадує Олександр.

Оксана Шелудченко займається допомогою тваринам із 2012 року. Тож місцеві приносили їй у двір котів або й підкидали крадькома, коли евакуювалися чи не мали як їх годувати у прифронтовому місті. Коли вивозили котів із Костянтинівки, на одному із блокпостів військові віддали і свого.

Великий переїзд: волонтери перевезли на Черкащину 80 котів із Донеччини
Фото: Суспільне

У одної 76-річної Оксана забрала 15 котів, аби жінка змогла евакуюватися із міста.

Спочатку подружжя годувало котів лише сухим кормом, але це обходилося у 20 тис. грн на місяць. Тому додали у раціон ще й кашу з суміші різних круп.

Великий переїзд: волонтери перевезли на Черкащину 80 котів із Донеччини
Фото: Суспільне

Під час переїзду велику увагу приділяли наявності господарських приміщень. Також для котів побудували вольєр.

Як повідомляло BitukMedia, у валлійському місті Суонсі (Велика Британія) кіт врятував господарку від смерті. Пухнастий виявив місце витоку газу в будинку. Тварина дряпала і гризла килим, поки люди нарешті не звернули увагу на дивну поведінку кота і не зробили небезпечну знахідку.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі