Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

На одну снігову людину “припадає” 900 ведмедів

Важливо

Вчені знайшли зв’язок між популяцією ведмедів та повідомленнями про зустрічі зі сніговими людьми. Аби в американському штаті бодай раз повідомили про зустріч з бігфутом, у ньому має мешкати щонайменше 900 барибалів.

Про це розповідає Phys. 

Єті, він же сасквоч, бігфут або снігова людина — одна з найвідоміших загадок сучасності. У Північній Америці регулярно з’являються повідомлення про зустрічі з невідомим науці гомінідом. Загадку єті намагались пояснити по-різному. А нещодавно вчені запропонували ще одну гіпотезу – не нову, але засновану на аналізі одразу кількох факторів.

Численні появи снігової людини — це лише зустрічі людей з чорними ведмедями. Таку версію запропонував Флоу Фоксон, аналітик даних з компанії Pinney Associates (США). За висновками Фоксона, найчастіше люди бачать бігфутів там, де є популяції американського чорного ведмедя (барибала).

Якщо побачити ведмедя на задніх лапах здалеку, через гілки дерев та ще й у темряві, цілком можливо сплутати його з силуетом величезної людини, вкритої хутром. Зазвичай ці ссавці переміщаються на чотирьох лапах, але якщо барибала щось зацікавило, він може піти й на задніх кінцівках.

Ведмідь барибал. Фото – Wikipedia

Фоксон співставив дані про ведмедів з усіх штатів США та провінцій Канади, населення кожної території та свідчення про снігову людину. Історії про зустрічі з сасквочами у Північній Америці, до речі, збирають спеціально створені для цього організації. І такі інциденти обчислюються тисячами.

За підсумками дослідження виявилося, що в середньому на 900 чорних ведмедів припадає одна зустріч людини з єті. Найбільш виразно закономірність простежувалася для територій на північному заході континенту – Орегоні, Вашингтоні, Британській Колумбії.

Із загальної картини вибиваються Флорида та Техас. Там барибалів менше, але зустрічі з бігфутом фіксують доволі часто. На думку Фоксона, у цих випадках може йтися про помилку – неправильну ідентифікацію інших тварин чи людей іншими людьми.

Можливо, після уточнення даних зоологи матимуть змогу оцінювати популяції барибалів, відштовхуючись від відомостей про кількість зустрічей зі сніговими людьми.

Як повідомляло раніше BitukMedia, чорний ведмідь оселився під терасою будинку у штаті Коннектикут. Господарі назвали його Марті і не турбують, поки тварина є чемним “орендарем”. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі