Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Небезпечне сусідство: чорний ведмідь оселився під терасою будинку (ВІДЕО)

Важливо

Чорний ведмідь оселився під терасою будинку у штаті Коннектикут. Господарі назвали його Марті і не турбують, поки тварина є чемним “орендарем”

Про це розповідає News8.

У січні Вінсент Дашукевич та його дівчина були на вулиці зі своїм собакою, коли раптом собака почав гарчати на щось біля басейну на задньому дворі. Коли ж підійшли подивитись, що викликало таку реакцію собаки, то побачили чорного ведмедя.

“У мене справді не було думок, я був шокований. Ведмідь дивився просто на мене. Я не знав, що робити, просто хотів переконатися, що мій собака в безпеці», – сказав він.

На відміну від інших ведмедів, яких чоловік бачив на задньому дворі, цей не хотів повертатися до лісу. “Він був дуже спокійний, я виходив, щоб перевірити його кілька разів, і він справді не рухався. Він подивився на мене кілька разів, але зараз просто спокійний”, — розповів Дашукевич.

Сестра Дашукевича Тайлер розмістила відео з ведмедем у TikTok. Станом на 6 січня відео набрало понад 12 млн переглядів та тисячі людей залишили коментарі. “Покиі думки розділилися. Половина людей вважає, що це найстрашніша річ, а інша половина така: “Чи можете ви його погладити, він виглядає таким милим?”. Тому ми намагаємося триматись на відстані, але вважаємо, що він милий”, – сказав Дашукевич.

Співробітник DEEP порадив дати ведмедеві спокій, якщо він не викликає проблем, і, ймовірно, тварина піде сама ще до кінця січня. Якщо ведмідь таки створює проблеми – гучними звуками та  блиманням яскравого світла. Якщо все це не спрацює, природоохоронці приїдуть і заберуть ведмедя.

У DEEP радять, ніколи не наближатись до ведмедя, що підійшов до людської оселі,  і не годуйте його. Ведмеді будуть захищатися, якщо людина підійде надто близько. 

Як повідомляло раніше BitukMedia, голодний чорний ведмідь забрів на територію Сенфорда, що у штаті Флорида (США), і вкрав вечерю просто з ґанку будинку. Доказом візиту непроханого гостя і крадіжки стало відео на камеру дзвінка, що його зняв домовласник.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі