П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Різдвяний дарунок: дівчинка знайшла доісторичний зуб найбільшої акули у світі

Важливо

Моллі Семпсон, дев’ятирічна дівчинка з американського штату Меріленд, знайшла зуб найбільшої доісторичної акули у світі. Йдеться про мегалодона. За словами матері Семпсон, Моллі давно мріяла знайти гігантський зуб і це сталось різдвяного ранку.

Про це розповідає ВВС News.

Дівчинка захоплюється пошуком скам’янілостей і вже знайшла понад 400 зубів. Як подарунок на Різдво Моллі Семпсон попросила утеплений комбінезон – щоб “шукати зуби, як це роблять професіонали”. У різдвяний ранок дівчинка ходила пляжем, коли помітила величезний зуб. Щоб його дістати, довелося намочити руки – вода сягала колін. Моллі дістала його з води та показала батькам.

Сім’я віднесла скам’янілість завдовжки 12 см до морського музею. Палеонтологи підтвердили, що зуб належить найбільшій у світі акулі. Мати Моллі Алісія розповіла, що її донька давно мріяла знайти зуб мегалодона. 

Жінка каже, що її чоловік шукав скам’янілості у цьому районі з дитинства, тож це захоплення успадкували й його дочки.

Сім’я віднесла зуб до Морського музею Калверта. Відділ палеонтології підтвердив, що це ікло належало акулі Otodus megalodon. Куратор палеонтологічного відділу морського музею назвав це знахідкою, яка зустрічається раз у житті. “А дівчинці навіть не довелося розкопувати скелі, щоб знайти зуб. Він був у воді”, – каже він.

Мегалодон – найбільша хижа акула в історії Землі, яка вимерла близько 3,6 млн років тому. Розмір акули нерідко порівнюють з морськими рептиліями мезозою: мозазаврами та іхтіозаврами. Припускають, що її довжина могла сягати 18 метрів, а вага – 47 тонн.

Як повідомляло раніше BitukMedia, кладовище акул з понад 750 зразками скам’янілих зубів знайшли під час дослідження біорізноманітності у двох нових океанічних природних парках Австралії. Серед решток – зуби предка мегалодона. Ця акула сягала 12 м в довжину.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі