Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Розмір врятував золоту рибку від голодної чайки

Важливо

Співробітники центру порятунку тварин на британському острові Гернсі опікуються золотою рибкою, яка пережила напад чайки. Рибка плавала у відрі, коли її спробував вполювати голодний птах. А врятувалась завдяки своїм розмірам – чайка не подужала такого великого за розмірами вакіна.

Про це повідомляє Wales Online.

Момент нападу чайки на декоративну акваріумну рибку помітив перехожий. Він прогнав птиха та передав потерпілу фахівцям з порятунку тварин. Вона не зазнала серйозних ушкоджень. Фахівці відзначили, що великі розміри риби допомогли їй вижити: чайка не змогла б поцупити або проковтнути її.

Тепер золота рибка тимчасово мешкає в акваріумі рятувального центру. “Ми назвали її Капітан Пташине око, і, незважаючи на травми, вона почувається добре. Якщо протягом найближчих трьох тижнів ми не знайдемо їй господарів, то шукатимемо їй новий притулок”, — кажуть фахівці.

Вакін – породний різновид штучно культивованих декоративних «золотих рибок». Вакіни дійсно великі: їхня довжина може перевищувати 20 см. Риби відрізняються незвичайним забарвленням – великими червоно-жовтогарячими або жовтими плямами на білому тлі. Така “золота рибка” може прожити в акваріумі до двох десятків років.

Як повідомляло раніше BitukMedia, британський рибалка Енді Хаккет упіймав на озерах Блувотер-Лейкс у французькій Шампані 30-кілограмового гібрида звичайного та парчевого коропа. Легендарну рибину, відому як Керрот (“Морквина”), випустили в озеро 20 років тому. І відтоді її не могли зловити.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі