П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Мрія кожного пілота – родина мандрує довкола світу на крихітному літаку

Важливо

Родина Портерів із Канади уже 7,5 місяців подорожують довкола світу на крихітному одномоторному літачку Gippsaero GA8 AirVan. За цей час подолали 46,3 тис км. – це більше, ніж діаметр Землі на екваторі.

Історію невгамовних розповідає CNN.

Ян потрет був пілотом приватних літаків майже 40 років. Дружина Мішель, 21-річна Саманта та 18-річна Сідні також мають ліцензію на керування літаком. Тож разом із 15-річним сином Крістофером та дівчатами подружжя вилетіло із Ванкувера 15 червня 2022-го. Кажуть, з того часу подорожують кожного дня.

Фото: fly5inthesky/Instagram

Завдяки своїй подорожі Портери мають намір зібрати $1 млн для SOS Children’s Villages, міжнародної благодійної організації, яка займається підтримкою у понад 130 країнах дітей, які залишилися без батьківського піклування, і сімей, які перебувають у групі ризику.

Розповідають, що у мандрівках не поспішають. Однак вже відвідали близько 20 країн, включаючи Сполучені Штати, Бразилію, Болівію, Парагвай, Аргентину, Панаму, Коста-Ріку та Гондурас, і пролетіли понад 25 тис. морських миль – 46,3 тис. км. Приземлялися уже у 160 різних аеропортах. Загалом планують провести у мандрівці 14 місяців.

Здійснити довколасвітню подорож на такому літачку потай мріє кожен пілот, каже Ян. Він займався девелопментом нерухомості, але завжди мріяв більше мандрувати з родиною. Тож вирішив цим зайнятися, коли старша донька випустилася із вишу, а молодша – зі школи.

Своєму літачку родина дала назву “Лось”. Він обійшовся їм у півмільйона долларів. Gippsaero GA8 AirVan здатен везти вісьмох людей і розганятися до 220 км/год. Це повільно для літака, тож родина не поспішає.

Фото: fly5inthesky/Instagram

Ян виступає першим пілотом, доньки – другими пілотессами, а Мішель займається візами та медичними документами для родини.

“Мої друзі думають, що ми божевільні. Але те, що ми робимо, того коштує”, – каже Саманта.

Подорож до мису Горн, який є найпівденнішою точкою Південної Америки, вразила Саманту. Вона каже, що для неї це стало мандрівкою на край світу.

“Я подумала, як це круто, наша родина досягнула чогось на стільки вражаючого – а це ж лише початок”, – коментує вона.

Однак родині доводиться миритися із незручностями, як то логістика в аеропортах, потреба постійно бути здоровими. Одним із найбільших викликів стали бюрократичні процедури під час мандрівки. Задача, каже Саманта, – знайти комфорт у некомфортних умовах.

Як повідомляло BitukMedia, у всіх чотирьох дітей канадського подружжя Едіт Лемей і Себастьєна Пеллетьє із Квебека виявили рідкісне генетичне захворювання – пігментний ретиніт. Воно призводить до поступової втрати зору. Допоки їх діти можуть бачити, Едіт та Себастьєн влаштували їх світове турне.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі