Вівторок, 16 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Окрім Залужного, Степанець пожертвував двом українським вишам по $2 млн

Важливо

Американець українського походження Григорій Степанець, який лишив спадщину Валерію Залужному, пожертвував кошти двом українським вишам. По $2 млн отримали  Києво-Могилянська академія та Український католицький університет у Львові.

Про це повідомила депутатка Верховної Ради, голова підкомітету з питань вищої освіти Юлія Гришина у Telegram.

Жодник контактів зі Степанцем у вишів не було, відзначила депутатка. Для УКУ пожертва стала найбільшою за останні п’ять років. Гроші уже надійшли, університет поки формує пропозиції, як їх витратити.

“Могилянка” поки займається оформленням внеску мецената, тож плани на те, як ним розпорядиться, не оголосила.

“Ми вдячні Григорієві Степанцю. Хочемо зв’язатися з його донькою, щоб більше дізнатися про нього, можливо, він мав своє бачення щодо використання грошей. Зараз ми працюємо з різними програмами, які необхідні в часі війни, шукаємо кошти на гуманітарні програми”, – сказала проректорка УКУ Наталія Климовська в коментарі виданню Zaxid.net.

Представники обох вузів планують зустрітися із рідними Степанця, щоб дізнатися, чи мав він конкретні побажання щодо цільового використання своїх внесків.

Як повідомляло раніше BitukMedia, американець українського походження Григорій Степанець заповів головнокомандувачу Збройних сил України генералу Валерію Залужному спадок у розмірі $1 млн. Чоловік пережив поневіряння евакуації часів Другої світової та повоєнні роки, підтримував десидентів. Після еміграції працював у Microsoft.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі