Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Студенти побудували ровер для дослідження Антарктиди

Важливо

“Крижаний куб” – так назвали свій винахід студенти Технічного університету Ейндховена у Нідерландах. Вони збудували електричний ровер. Він досліджуватиме найпівденніший континент Землі – Антарктиду.

Про це повідомляє Innovation Origins. 

Зараз в Антарктиді немає електромобілів. Там використовують великі машини, що працюють на викопному паливі. “Крижаний куб” буде першим.

Винахідники вже випробували зимовий ровер у Норвегії – перевіряли, як він працює в умовах екстремального холоду. Це дозволило виявити недоліки, але все пройшло добре. “Ми не знали, як все пройде. Тому для нас стало сюрпризом, коли апарат перевершив наші очікування. Він чудово проїхав снігом”, – розповів Лоренц Едельман, керівник команди Polar.

На створення ровера пішло два роки. Спочатку над проєктом працювало шестеро людей, а тепер у команді вже 27 студентів. Технічну підтримку винахідникам забезпечив університет, а матеріальну – спонсори.

Наразі команда продовжує покращувати прототип “Крижаного куба”. Поки що апарат працює на дистанційному управлінні. Студенти хочуть зробити його повністю автономним. Вони планують провести випробування в Антарктиді за кілька років.

Як повідомляло раніше BitukMedia, 12 стартаперів з України представили свої винаходи на найбільшій світовій технологічній виставці Consumer Electronics Show (CES-2023) у американському Лас-Вегасі. Росіян цього року на захід на пустили.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі