Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Найбільшу в світі піцу розріжуть на 68 тисяч шматочків (ВІДЕО)

Важливо

У Лос-Анджелесі (США) триває спроба встановити світовий рекорд з найбільшої у світі піци. Очікується, що її площа перевищить 1300 кв метрів. Мега-піцу планують розрізати на 68 тисяч шматочків.

Про це розповідає Metro.

Автор амбітного проєкту – мережа ресторанів Pizza Hut. За словами президента компанії Девіда Грейвса, підготовка зайняла кілька місяців, а на сам рекорд потрібно кілька днів.

Коли піца буде готова, її розріжуть на шматочки та пожертвують місцевим продуктовим банкам та благодійним організаціям.

У процесі виготовлення працівники викладають на основу квадратні шматочки тіста. Потім їх поливають томатним соусом, посипають сиром та викладають шматочки пепероні. Потім до справи долучається рухомий спеціальний пристрій, що випікає піцу зверху.

Загалом на піцу піде понад шість тонн тіста, дві тонни та 200 кілограмів соусу, майже чотири тонни сиру, а також сотні тисяч шматочків пепероні. «І чудове, що нічого з цього не пропаде”, – тішиться Девід Грейвс.

Як повідомляло раніше BitukMedia, вчені з університету RMIT в Австралії розробили модифікований крохмальний продукт, який можна додавати в їжу. Кажуть, він не впливає на її смак, колір або текстуру. Але при цьому робить страву здоровішою.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі