Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Підводний гараж вирішує головний біль європейської столиці (ВІДЕО)

Важливо

В Амстердамі (Нідерланди) збудували чудо інженерної думки – підводний паркінг на 7 тисяч велосипедів. Центральний вокзал замінює свої безладні, переповнені велосипедні стоянки недорогою зоною, схованою від очей. Гараж знаходиться просто під знаменитими міськими каналами

Про це повідомляє The Guardian.

Гараж дозволить прибрати з набережних тисячі велосипедів, які регулярно залишають пасажири. Свій транспортний засіб у ньому можна припаркувати безоплатно на добу, а потім за 1,35 євро на день.

“Центральний вокзал – одне з найжвавіших місць в Амстердамі. Муніципалітет вирішив спростити паркування для велосипедів, щоб повернути громадський простір пішоходам, туристам та людям з обмеженими можливостями”, – розповів мерії Пітер Віссер.

Велосипедів у цій маленькій країні більше, ніж людей: за даними автомобільних організацій BOVAG і RAI, приблизно 23,4 млн велосипедів у порівнянні з населенням у 17,8 млн. У таких містах, як Амстердам, велосипед безсумнівно є найпопулярнішим видом транспорту. Згідно з останніми даними столиці, 835 тис. амстердамців здійснюють у середньому 665 тис. велопоїздок на день – це 36% від загальної кількості переміщень містом. Для порівняння, на автомобілі – 24%.

Безладну наземну стоянку для велосипедів, яку можна було побачити тут у 2019 році, замінюють проєктом підземної парковки. Фото – Jochen Tack/Alamy

Гараж, який відкриється 26 січня, став результатом чотирирічного проєкту вартістю 60 мільйонів євро.

Будівництво підводного велосипедного гаража, задокументоване у вражаючому стоп-моушн відео, почалося  2019 року з осушення озера біля станції кінця 19-го століття, яка сама була побудована на трьох рукотворних островах.

Для залізниці проєкт спрямований на те, щоб зробити поїздки легшими та привабливішими. “Це чудово, що люди можуть сісти на велосипеди, дістатися до станції та безперешкодно вирушити в подорож”, — сказав Йерун Вінен, представник ProRail, голландської урядової організації, відповідальної за обслуговування та розширення інфраструктури національної залізничної мережі.

Як повідомляло раніше BitukMedia, в Амстердамі запустили безпілотне водне таксі, що може перевозити людей каналами міста.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі