П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Чоловік переписав 81 книжку “задом наперед” – мов він не знає

Важливо

63-річний італієць Мікеле Сантелія із міста Кампобассо використав техніку “дзеркального письма”, щоб переписати 81 книжку “задом наперед”. Він писав мовами, які не розуміє – ієрогліфами, письменами майя, староєврейською та так званими “гліфами Войнича”, які взагалі ніхто не розшифровував.

Про це повідомляє сайт Книги рекордів Гіннеса.

Тож Сантелія скопіював у дзеркальному відображення тексти із єгипетських ієрогліфів, давньоєврейських письмен, традиційних китайських, письмен майя, етруських записів, клинописів та гліфів Войнича.

Чоловік каже, що для проекту використав чотири порожні клавіатури для кожного проекту та кодував клавіші мови для будь-якого конкретного проекту. Він надрукував задом наперед копії Епосу про Гільгамеша, давньоєгипетської Книги Мертвих, Кодексу Хаммурапі, Біблії та творів Леонардо да Вінчі. Також дісталося і Книзі рекордів Гіннеса за 2002 рік.

Дзеркальне письмо – це спосіб накреслення літер, коли слова не можливо прочитати при погляді на них, але текст стає зрозумілим, коли відображається у дзеркалі.

Сантелія каже, що надихнувся прикладом да Вінче, який використовував “дзеркальне письмо” у своїй роботі. Чоловік вперше поставив рекорд у 2007 році і потім кожного року перевершував його, пишучи одну чи кілька книжок.

Загалом Мікеле написав 4,593,552 слів, загальна вага книжок 1,236 кг. Він склав їх у своєрідну Вавилонську вежу. Каже, для нього це символ його прагнення, аби навпаки – у світі не було роздорів і було порозуміння.

Для деяких книжок йому довелося розробляти власний шрифт, наприклад, для книжки про цивілізацію майя.

Останню книжку, яку він написав, стала героїчна скандинавська Сага про Нібелунгів – її він присвятив усім знедоленим та людям із інвалідністю.

Мікеле подарував кілька своїх книг видатним громадським діячам, таким як колишні президенти США Білл Клінтон, Джордж Буш і Барак Обама; Папи Іоганн Павло II і Бенедикт XVI.

Як повідомляло BitukMedia, 22-річний кінь з Орегона (США) побив три рекорди Гіннеса – найвищий вільний стрибок сліпого коня, найбільша кількість змін у польоті коня за одну хвилину та найшвидший час для сліпого коня, щоб перестрибнути п’ять жердин.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі