П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Виклик Ендо: сліпий кінь встановив три рекорди Гіннеса (ВІДЕО)

Важливо

22-річний кінь з Орегона (США) побив три рекорди Гіннеса – найвищий вільний стрибок сліпого коня, найбільша кількість змін у польоті коня за одну хвилину та найшвидший час для сліпого коня, щоб перестрибнути п’ять жердин.

Про це розповідає портал UPI.

Ендо – повністю сліпий кінь породи апаллуза. Його господарка Морган Вагнер з Корваліса навчила його повноцінного життя без зору. А тепер він ще й рекордсмен Гіннеса.

Ендо народився без проблем з очима. Кінь був подарунком для Морган на 13-річчя від бабусі, яка тримала стайню. Але у свої 8 років кінь захворів на увеїт (запалення судинної оболонки очей). Попри всі старання, лікування не мало бажаних результатів і стан тварини став критичним. Ветеринар ухвалив рішення про видалення очей, що й було зроблено з проміжком у 6 місяців. Весь цей час Морган допомагала Ендо звикнути до нового стану.  

Коню, тепер відомому як Ендо Сліпий, знадобився час, щоб відновити свою впевненість, розповіла Морган “Спочатку він був дуже наляканий, тож я повела його на прогулянку навколо сараю, а потім перейшла на прогулянки навколо території. Все маленькими кроками”.

Зараз 22-річний кінь продемонстрував, що він все ще має навички і може встановлювати рекорди.

“Кожен рекорд був чимось, що Ендо вже знав. Нам потрібно було лише потренуватися та налаштувати його”, — сказала Вагнер. «Він навчився стрибати знову після того, як осліп, тому що він змагався у дисципліні, яка вимагала їзди верхи вищого рівня та подолання перешкод. І в цій дисципліні він став національним чемпіоном найвищого рівня”.

Ендо стрибнув у повітря на 106 cм, щоб побити рекорд найвищого вільного стрибка сліпого коня. Потім він виконав 39 змін у польоті за 60 секунд, щоб побити рекорд з цього вміння. Кінь також побив рекорд за найшвидший час для сліпого коня, щоб здолати п’ять жердин –  6,93 секунди.

“Дивно, що Ендо має три світові рекорди”, – каже Вагнер. “Я дуже вдячна Книзі рекордів Гіннеса за надання нам платформи для сліпих коней, щоб показати світові, що вони все ще здатні на все”.

Як повідомляло раніше BitukMedia, заввишки 50 см цей німецький поні, можливо, найменший у світі. Його ім’я Памукель. Власниця поні сподівається, що вже невдовзі її тварина потрапить до Книги рекордів Гіннесса. А поки Памукель…трохи недоріс.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі