Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Британія, Італія та Японія об’єднуються для створення винищувача нового покоління

Важливо

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак оголосив про співпрацю між його країною, Італією та Японією з метою розробки винищувача 6 покоління Tempest. ШІ літака зможе перехоплювати управління, шолом –  стежити за показниками льотчика, а стелс-технології зроблять його непомітним для радарів. Боєздатною розробка винищувача має стати у наступні 10 років і призначатиметься для ведення бойових дій у майбутньому.

Про це повідомляє BBC.

Ріші Сунак заявив, що у межах співпраці Британії, Італії та Японії створять підприємство, яке розробить винищувач наступного покоління. Він має надійти на озброєння в середині 2030-х років. За цей час планують створити сотні робочих місць для висококваліфікованих робітників.

За словами британського прем’єра, партнерство “забезпечить безпеку країни від нових загроз, з якими ми стикаємося”.

ВВС зазначає, що робота над розробкою винищувача вже розпочалася. Планується створити бойовий літак, який “забезпечуватиме швидкісну невидимість, використовуватиме вдосконалені датчики та навіть штучний інтелект, щоб допомогти пілоту-людині, коли він перевантажений або перебуває у надзвичайному стресі”. 

Також можливо, що апарат літатиме без участі пілота і зможе запускати гіперзвукові ракети.

Аудитори PricewaterhouseCoopers минулого року припустили, що провідна роль у розробці такого літака може забезпечити 21 тис. робочих місць на рік і принести економіці Британії 26,2 млрд до 2050 року.

Як повідомляло раніше BitukMedia, у Китаї продемонстрували БПЛА, здатний поцілити літак. Безпілотник Wuzhen-8 розвиває швидкість до 3700 км/год і може перетворюватися на ракету-камікадзе.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі