Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Тихоокеанська держава випустила монету на честь азовців – за основу взяли малюнок українця

Важливо

Мікродержава Ніуе (Полінезія) випустила монету “Воїн Азовсталі” на честь захисників Маріуполя. В її оздобленні викростила роботу українського художника Максима Паленка.

Про це художник розповів у Facebook.

“Одна з моїх картинок, мальованих під час героїчного спротиву азовців стала монетою. Дякую всім причетним до цього проекту!”, – написав Паленко.

Пам’ятна срібна монета має номінал 5 доларів. На реверсі зображений лицар, шолом якого оздоблений рельєфною стилізацією потужностей заводу. За основу взяли картину Паленка “Маріуполь Азовсталь”.

“Українські солдати, які чинили опір на “Азовсталі”, – доказ того, що протистояння потужному агресору завжди було і буде правильним. Нехай їхні героїчні подвиги ніколи не будуть забуті… “, – так йдеться в описі монети на Top World Coins.

Немає опису світлини.
На зображенні може бути: гроші

На аверсі монети – герб Ніуе та зображення острова. Площа самого острова, до речі – 261,5 кв.км. Для порівняння, плоха Харкова – 350 кв. км, а Києва – майже 840 кв.км.

Номінал монети – 5 доларів. Вага – 2 унції (близько 62,2 грама). Проба срібла – 999. Вартість монети – $300. Випустили її 2022 року.

Як повідомляло BitukMedia, 24-річний боєць полку “Азов” Володимир став опікуном вісьмох племінниць та племінників із Житомирщини. Військовому довелося залишити ряди оборонців України, оскільки його брат із дружиною підірвалися на міні.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі