П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Тесла” дитячих візочків: перша безпілотна Ella стане помічницею батьків (ВІДЕО)

Важливо

Перший безпілотний дитячий візочок Ella презентували на виставці CES 2023 у Лас-Вегасі (США). Новинка безперечно зменшить кількість батьківських турбот та зробить прогулянки з дітьми більш комфортними. Але своєю ціною може відлякати багатьох.

Про це розповідає New Atlas.

Хоча штовхати дитину в колясці, безумовно, легше, ніж нести її, без певних зусиль вже ж не обійтись. Візочок Ella може спростити це завдання за допомогою електромоторів, режиму гучного зв’язку та різних “розумних” функцій. Зараз Ella, яка отримала нагороду CES за інновації, виготовляється канадським стартапом Glüxkind. Компанія отримала свою назву від німецького слова Glückskind, що означає “щаслива дитина”.

Засновники – Анна Хунгер та Кевін Хуанг. Їм не сподобався пошук коляски для своєї доньки. Тому пара вирішила створити власний дитячий візок.

Їхній винахід має три режими роботи. Перший дозволяє заколисувати дитину. Пристрій починає хитатися з боку в бік. Другий режим передбачає роботу за принципом електровелосипеда. Для руху візка потрібно зовсім трохи зусиль. Це опція особливо помічна при руху вгору. Стають у пригоді електромотори, які приводять в дію два задні колеса. Вони також мають функцію допомоги при гальмуванні, яка оберігає візок від крену вниз при руху схилом.

У третьому режимі роботи Ella рухатиметься автоматично на відстані кількох сантиметрів від власника. Якщо у користувача зайняті руки – наприклад, якщо він хоче трохи потримати свою дитину, – візок самостійно пересуватиметься тротуаром. У цьому режимі він використовує набір вбудованих 360-градусних датчиків – стежить за тротуаром, уникає перешкод і при цьому залишається на відстані простягнутої руки користувача. Але є нюанс. Це працює тільки коли у візку нема дитини. Пристрій може підвищувати потужність підйому вгору і пригальмовувати під час спуску. Але щойно ви покладете дитину в  Ella, він це розпізнає та припинить рух. Для цього передбачено датчик ваги.

Інші функції включають стоянкове гальмо, нижній кошик для зберігання продуктів і підгузків, знімну люльку для немовлят і сумісне з автокріслом “розумне сидіння” для малюків. Висувна вентильована парасолька захищає маленьких пасажирів від сонця, а висувна сітка – від комарів.

З таким набором “розумних” функцій преса вже охрестила Ella “Теслою” дитячих візочків. Але і коштує як “Тесла”. GlüxKind Ella з’явиться у продажу навесні. Наразі стартап збирає кошти на Kickstarter. Вартість цієї стадії становить $3800. Після виходу на ринок ціна буде ще вищою.

Як повідомляло раніше BitukMedia, японські інженери запропонували встановлювати на безпілотні автомобілі рухомі очі. Вони забезпечать зоровий контакт між авто і пішоходом. І, як наслідок, зменшиться ймовірність ДТП за участі автомобілів майбутнього і людей.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі