Вівторок, 23 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Про корабель – в Україні визначили “слово 2022 року”

Важливо

Словник сучасної української мови та сленгу “Мислово” визначив “слово 2022 року”. На думку укладачів, ним стала фраза “русский военный корабль, иди на х*й”, сказана хоробрим українським прикордонником.

Про це повідомляє сайт словника.

Автори статті пишуть, що фраза, яку сказав прикордонник із о. Зміїнний стала лейтмотивом спротиву України російській збройній агресії.

Також філологи відзначають, що під час війни відбулася трансгреція – ненормативна фраза набула широкого вжитку і почалавживатися повсюдно. Але для війни це нормально.

Ще одну характерну деталь побачили філологи – фраза сказана російською мовою. Але саме вона стала найяскравішим вираженням деколонізації України, коли українська мова стає все більш популярною.

Серед інших варіантів філологи розглядали ще один культовий мем війни – “доброго вечора, ми з України!”. Серед інших слів – катастрофа, біженці, переселенці, волонтер, доброволець, геноцид, терор і допомога. Також у список потрапила абревіатура ЗСУ – як символ віри українців у перемогу.

Як повідомляло BitukMedia, 23 грудня у Вінниці презентували поштову марку, на якій зображена родина українських “бойових гусаків”. Творці марки надихнулися ляльками вінницької майстрині Наталії Дремлюги. Серія марок має назву “З Різдвом, незламні!”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі