Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Нові екоправила: тютюнові компанії платитимуть за збирання недопалків

Важливо

В Іспанії тютюнові компанії зобов’яжуть сплачувати рахунки за прибирання мільйонів недопалків, які курці викидають щороку. Постанова є частиною пакету заходів щодо скорочення відходів. Нові екологічні правила починають діяти з 6 січня.

Про це розповідає The Guardian.

Недопалки є одним з найпоширеніших видів сміття. Для їх розкладання потрібно близько 10 років. При цьому виділяються токсичні речовини, такі як миш’як та свинець.

Також вони забруднюють світовий океан навіть більше, ніж пластикові пакети та пляшки. У воді регулярно виявляють близько 5 млрд недопалків.

Згідно з каталонським дослідженням, витрати на прибирання недопалків становлять від 12 до 21 євро на одного громадянина на рік. Загальна сума витрат наближається до 1 млрд євро.

Уряд Каталонії також пропонував запровадження схеми, за якою недопалки можна було б викупити за 20 центів за штуку. Це додало б 4 євро до поточної середньої ціни 5 євро за пачку.

Передбачається, що тютюнові компанії перекладуть витрати на споживача і цим створять ще один стимул відмовитися від шкідливої звички. За статистикою, в Іспанії палять близько 22% населення.

Нові екологічні правила, що набувають чинності 6 січня, є частиною пакету заходів, спрямованих на зменшення відходів і збільшення переробки. Він передбачає заборону на одноразові пластикові столові прилади та тарілки, ватні палички, пінополістирольні стаканчики та пластикові соломинки, а також скорочення пластикової упаковки для харчових продуктів.

Закон відповідає директиві Європейського Союзу, яка обмежує використання одноразового пластику та має на меті зобов’язати забруднювачів прибирати безлад, який вони створюють.

Виробники сигарет також відповідатимуть за навчання населення не викидати недопалки в громадських місцях.

Як розповідало раніше BitukMedia, якщо ви хочете зберегти здоров’я і знизити ризики, то вам варто кинути згубну звичку палити до 35 років. Така цифра озвучена американськими вченими.

.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі