Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Знайдено останки візантійського ченця. Чому на його шиї, руках і ногах кільця?

Важливо

Останки ченця, прикутого залізними кільцями, виявлено під час розкопок в Ізраїлі. Вони на його шиї, руках і ногах.

Про це пише HeritageDaily.

Хірбат-ель-Масані — це місце археологічних розкопок, де археологи з Управління старожитностей Ізраїлю раніше знайшли триапсидальну церкву візантійської доби. Колись вона була частиною монастиря з подвір’ям для подорожніх

Сама церква частково висічена у скелі та побудована з вапнякового ашару (тонко обробленого каменю), який, можливо, присвятив святому Захарію священник Сабін.

Археологи нещодавно знайшли останки 1500-річного ченця, який був похований у гробниці поблизу двох маленьких нішоподібних закритих келій у центральній апсиді церкви. Навколо шиї, рук і ніг ченця залізні кільця вагою у десятки кілограмів.На думку дослідників, вони символізують аскетичний спосіб життя, носіння ланцюгів на доказ своєї відданості.

Фото – Israel Antiquities Authority

Ченці, які дотримувалися аскетизму, вели спосіб життя, який характеризувався утриманням від чуттєвих насолод у пошуках спасіння, спокутування гріхів або духовності.

Більш екстремальний аскетизм включав практику приковування тіла до скель або в межах келії, молитву, сидячи на стовпі просто неба, одиночне ув’язнення, відмову від особистої гігієни або самокатування та добровільне страждання.

Монах, знайдений у Хірбат-ель-Масані, ймовірно, жив у церковному комплексі або поблизу нього, усамітнюючись, будучи прикутим у відокремленій закритій келії. Ця практика виникла в Сирії в 4-5 столітті нашої ери, однак відкриття поховання показує, що ця форма екстремального аскетизму поширилася на південь, аж до регіону Єрусалиму у візантійський період.

Інший приклад був раніше виявлений археологами під час розкопок у Гіват Ха-Матос поблизу монастиря Мар Еліас, між Єрусалимом і Вифлеємом. Археологи тоді знайшли у підземній печері поховання чоловіка, який носив залізні ланцюги навколо верхньої частини тіла.

Як повідомляло раніше BitukMedia, ізраїльські археологи виявили місце, де похована загадкова Саломія. Згідно з одним апокрифом, вона була присутня при народженні Ісуса.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі