Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Пара спала на даху в холод – тепер сусідні будинки вулиці матимуть сонячні панелі

Важливо

Британська пара Ден Еделстін та Хіларі Пауел зі східного Лондона спали на даху свого будинку просто неба у листопаді та грудні минулого року. Таким чином привертали увагу до зміни клімату. Пара зібрала 113 тис. фунтів – $135,5 тис. Їх використають на встановлення сонячних панелей на будинки.

Про це повідомляє BBC.

Пара розповідає, що планували зібрати коштів, аби відключити увесь свій район Волттгемстоу від мережі і зробити його енергонезалежним. Але вирішили почати зі своєї вулиці Лінмут-роуд.

Пара обійшла будинку на вулиці, переконуючи, що краще не заощаджувати державну електроенергію, а бути автономним. Поки на пропозицію погодилися мешканці 35 будинків. На проект потрібно було 100 тис. фунтів, тож план навіть перевиконали.

Також пара долучилася до збору коштів на сонячні панелі для місцевої школі – владі забракло бюджету встановити їх коштом платників податків.

“Справа не лише в одній вулиці. Ми бачимо що народ довкола нас стає небайдужим”, – каже Пауел.

Як повідомляло BitukMedia, додати освітлення на вулиці або, навпаки, зменшити відтепер можуть мешканці німецького курортного містечка Бад-Герсфельд. Вони учасники пілотного проєкту Urban Lighting Innovations. Для керування вуличним освітленням треба встановити на смартфон спеціальний застосунок.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі