Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Професора з окопу” закарбували у міні-скульптурі

Важливо

В Ужгороді на Закарпатті встановили міні-скульптуру на якій зобразили професора, краєзнавця і науковця Федора Шандора. Він перебуває на передовій, але не пропустив жодної пари.

Про це повідомляє ШоТам.

Федір Шандор – професор Ужгородського національного університету та доктор філософських наук. Зараз він – службовець 101-ї Закарпатської бригади тероборони.

24 лютого минулого року він провів три пари і відразу пішов у військкомат. Опинившись на “передку” 11 квітня, викладач не пропустив жодної пари – на зв’язок зі студентами виходить двічі на тиждень. Читає шість лекцій – графік узгоджує із керівництвом вишу. Із учнями спілкується замість відпочинку після нічних чергувань.

Шандор розповідає, що обстріли на напрямку, де він служить, не припиняються на годину – в тому числі і під час занять. Каже, що відколи на війні, студенти навчаються старанніше – “їм просто незручно пропускати лекції”.

Автори міні-скульптур – скульптор Михайло Колодко та коваль Василь Криванич – почали створювати їх кілька років тому. У Ужгороді таких скульптур найбільше.

Як повідомляло BitukMedia, 16 листопада у Києві на Подолі відкрили мініскульптуру паляниці. Вона стала 38-ю мініатюрою проекту “Шукай” у столиці. ЇЇ автор – Юрій Білявський.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі