Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Жінки впізнають неодружених чоловіків за запахом

Важливо

Часто кажуть, що очі – це вікно в чиюсь душу, але ніс може бути чорним входом у спальню. Експерименти показали, що гетеросексуальні жінки справді відчувають, які залицяльники вільні, а які – одружені.

Про це розповідає Science Alert.

Австралійські вчені провели експеримент, в якому попросили 82 гетеросексуальних жінок віком від 18 до 35 років оцінити запахи чоловічих тіл. З’ясувалося, що аромат неодружених чоловіків приваблює їх сильніше.

Попередньо дослідники попросили 89 чоловіків надати свої фотографії та носити футболку протягом 24 годин. Далі вчені відрізали від одягу пахви та зберігали їх у закритій ємності для посилення запаху.

У рамках дослідження кожна жінка випадково обрала трьох одиноких і трьох одружених чоловіків з анонімного списку. Учасниці оцінювали їхні запахи та відповідали на запитання, наскільки привабливий кожен аромат.

Після цього їм демонстрували портрети чоловіків і просили візуально оцінити їх за сексуальністю, інтелектом, добротою і мужністю, а також з того, чи виглядали вони як хороші партнери.

Дослідники виявили, що запах тіла самотнього чоловіка для більшості жінок здавався приємнішим. Крім того, чим привабливішим був чоловічий аромат, тим вище учасниці експерименту оцінювали зовнішність.

“З еволюційної точки зору для жінок може бути вигідно виявляти сигнали, які дозволять уникати залицянь за одруженими чоловіками через відносно обмежені ресурси, які вони можуть запропонувати”, – пишуть автори дослідження.

Можливо, різниця в запаху виникає через те, що в одружених чоловіків кращі здоров’я та гігієна, ніж в неодружених, а також через рівень тестостерону та особливості дієти.

Як повідомляло раніше BitukMedia, жінки в середньому краще за чоловіків розуміють, що відчуває або думає інша людина. Це підтвердили результати тривалого експерименту, в якому взяли участь понад 300 тис. людей з 57 країн.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі