Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Майбутнє сьогодні: безпілотні пасажирські автобуси виходять на маршрути

Важливо

У Південній Кореї вперше запустять безпілотні пасажирські автобуси. Вони курсуватимуть маршрутом завдовжки 22,4 км. Перші три місяці проїзд буде безоплатним.

Про це повідомляє видання The Korea Times.

Маршрут автономних автобусів проходитиме між міжміським автовокзалом Седжон і станцією Осон у Чхонджу, що в провінції Північний Чхунчхон. Паралельно з ними курсуватимуть і звичайні автобуси.

Безпілотним автобусам присвоять окремий номер маршруту. Спершу запустять лише два автономні автобуси. З метою безпеки в них перебуватиме водій і працівник служби безпеки. Безпілотники здійснюватимуть шість рейсів – з полудня до 16:00, з понеділка до п’ятниці та зупинятимуться на восьми зупинках.

Фото – Yonhap

Пасажиром може стати будь-який охочий безоплатно – для участі у програмі достатньо буде відсканувати QR-код, розміщений на деяких зупинках. Після трьох місяців тестових поїздок планується розпочати платне використання. Вартість послуги така сама, як і за проїзд у звичайному автобусі.

Міністерство землі, інфраструктури та транспорту Південної Кореї обрало за мету комерціалізацію безпілотних автобусних маршрутів у місті до 2025 року, відповідно до Дорожньої карти інноваційної мобільності, оприлюдненої ще у вересні.

Влада Південної Кореї має намір масштабувати безпілотні проєкти, якщо на них буде попит. Тому для визначення затребуваності маршруту застосовується система QR-кодів.

За словами представника уряду, сервіс автономного транспортування є першим у країні проєктом з використання безпілотних автобусів на основних дорогах загального користування. Також планується адаптувати дороги не лише для громадського безпілотного транспорту, а й приватного.

Як повідомляло раніше BitukMedia, японські інженери запропонували встановлювати на безпілотні автомобілі рухомі очі. Вони забезпечать зоровий контакт між авто і пішоходом. І, як наслідок, зменшиться ймовірність ДТП за участі автомобілів майбутнього і людей.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі