Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Подружжя збирає кошти, аби викинути Last Christmas на звалище ядерних відходів

Важливо

Подружжя зі Швеції настільки ненавидить хіт Last Christmas гурту Wham!, що збирає 15 млн доларів. Цієї суми має вистачити, аби викупити права на пісню та заборонити її в ефірах довіку

Про це розповідає Daily Mail.

Збір ініціювали 55-річний Томас Мазетті та 33-річна дружина Ханна. Кажуть, їм вже вдалося зібрати 60 тисяч доларів. 

За словами Ханни, вона зненавиділа пісню 13 років тому, коли працювала у кафе в Оксфорді. Там вона грала на повторі. Бувало, трек у закладі лунав понад сотню разів на день. Так і збожеволіти не довго.

Під час свят минулого року вона говорила з друзями про те, як сильно ненавидить цю пісню і скільки вона заплатила б, щоб більше ніколи її не чути. У листопаді цього року жінка згадала про ту розмову, коли знов почула ненависний трек перед початком святкового сезону. Це надихнуло Ханну ініціювати збір коштів.

Зараз до нього приєдналися 327 осіб. Вони пожертвували 62 100 доларів. Такими темпами подружжю ще довго терпіти Last Christmas. Права на хіт належать Warner Chappell Music UK та оцінюються у суму від 15 до 25 млн доларів.

Пік популярності дуету Wham припав на середину 1980-х років. Сингл Last Christmas вийшов у грудні 1984 року.

Троє дітей пари – 16-річний Август, 10-річний Джуліан та семирічна Ада, також беруть участь у місії позбавити світ від осоружної пісні.

За їхніми словами, вони поставили собі за мету зібрати 15 млн доларів. З такою сумою вже можна переходити на наступний етап переговорів з Warner Chappell Music UK.

Якщо мрія справдиться, вони мають намір скинути майстер-запис на звалище ядерних відходів у Фінляндії, “де він зберігатиметься щонайменше два мільйони років”. Ханна та Томас зазначають, що не ненавидять Wham!, а тільки  цю пісню, яку змушені були весь час слухати.

Деякі люди критикують ініціативу. “Вони кажуть, що є гірші пісні, які слід видалити раніше, наприклад, All I Want For Christmas Мерайї Кері. Або якщо нам ця пісня не подобається, ми можемо одягнути навушники. Також вони кажуть, що дивно хотіти видалити гарний для решти людства трек тільки тому, що він не подобається нам”, каже Ханна.

У січні 2021 року пісня Last Christmas дуету Wham очолила британський чарт. До цього композиція йшла трохи більш як 36 років, що стало абсолютним рекордом з тривалості виходу пісні в музичний топ у країні. За тиждень перед рекордом Last Christmas прослухали 9,2 мільйона разів, свідчать дані порталу Official Chart Company. Це сталося у четверту річницю смерті музиканта Джорджа Майкла – одного з учасників Wham.

“Я дуже радий і трохи здивований. Мені приємно, що культова різдвяна композиція Last Christmas, нарешті, отримала звання “номер один”. Це данина поваги Джорджу, він би цим дуже пишався”, – написав у Twitter у січні 2021 року другий учасник Wham Ендрю Ріджлі.

Як повідомляло раніше BitukMedia, 8 листопада Павло Зібров презентував змінену композицію під назвою “Мертві орки не гудуть”. Це рімейк одного з найпопулярніших хітів відомого українського артиста. В оригіналі не гудуть мертві бджоли, але часи зараз інші.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі