П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Італії оголосили “війну” усьому на світі, що продається під брендом мафії – від ресторанів до віскі

Важливо

Найбільша асоціація фермерів Італії “Колдіретті” збирається вести боротьбу за заборону продажу будь-яких товарів, назви чи бренд яких пов’язаний із мафією. Пояснюють – мафія – це не жарти, а серйозна проблема. І те, що Італія зараз асоцієються із організованою злочинністю – це серйозний удар по репутації країни. Тож фермери розшукують ресторани, марки алкогольних напоїв та кулінарних соусів по всьому світу, брендування яких хоча б якось пов’язане із мафією.

Про це повідомляє The Guardian.

“Колдіретті” знайшли уже близько 300 ресторанів по всьому світу, які забрендовані під мафію.

До переліку увійшла й українська мережа ресторанів Mafiа.

Відомо також, що італійських фермерів розізлив ресторан El Padrino в Іспанії, Don Corleone у Фінляндії, Burger Mafia у Німеччині та Falafel Mafia у США. Дісталося навіть соусу чилі із назвою “Мафія”. Найбільше тематичних ресторанів знайшли у Іспанії – 63.

Найбільш шокуючим відкриттям було шотландське віскі Cosa Nostra Shot, яке розливають у пляшки, схожі на кулемети, каже Алессандро Аполіто, представник асоціації фермерів.

“Не можу собі навіть уявити, що хтось купить щось подібне, якщо не заради жарту. Але для нас неприйнятно жартувати на такі серйозні теми, як мафія”, – каже Аполіто.

Окрім того, що фермерів турбує, що Італію асоцієюють із криміналом, вони говорять про те, що такий маркетинг зневажає невинних жертв мафії. У Палермо та Сицилії мільйони людей є чесними, але стали жертвами свавілля злочинців.

Хоча, звісно, “Колдіретті” говорять і про гроші. Продукти про мафію часто маркують італійським прапором і вони забирають місце на полицях у справжніх італійських продуктів.

Але що робити із ресторанами, поки італійські фермери не зрозуміли. Сподіваються провести у ЄС обговорення щодо бренду мафії і дійти певної згоди.

Як повідомляло BitukMedia, біженці з України відкрили у Токіо ресторан української кухні «Смачного». Подають там борщ та котлети по-київськи.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі