Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Доба жаху – чоловік вижив у воді з акулами та крокодилами

Важливо

Знайшовся щасливчик, який провів майже добу у воді з хижаками на північному узбережжі Австралії – і вижив! Чоловіка, чий човен перекинувся у бурхливому морі, врятували після того, як він витримав майже 24 години у воді, що кишить акулами та крокодилами. Він буквально чіплявся за шматок дерева.

Про це розповідає CBS News. 

Жителя Квінсленда знайшли у воді у Торресовій протоці за 2 кілометри від його перекинутого човна. За даними Австралійського управління морської безпеки, він “чіплявся за якісь уламки”, а витягли його лебідкою.

Чоловіку, ім’я якого не називають, “дуже пощастило”, що він вижив, йдеться у заяві місцевої влади. Повідомляють, що він “залишив острів Гетуллай і не зміг прибути до місця призначення до очікуваного часу”. Його почали шукати пізно ввечері того ж дня. Але пошуки з рятувального літака успіху не мали. На ранок пошуки відновили, були задіяні літак, гелікоптер та поліцейський човен. Ближче до полудня у морі знайшли перекинуту шлюпку, а після нетривалого пошуку з повітря зниклого виявили приблизно за два кілометри від шлюпки, повідомили в австралійському відомстві. 

Біля північного краю Австралії розташовуються близько 300 островів. Більшість місцевих — корінні жителі островів Торресової протоки, які мають тісні зв’язки з територіями як в Австралії, так і в Папуа-Новій Гвінеї.

За даними уряду, Торресова протока складається з 18 островів. Вони розкидані на території у 48 тис. квадратних кілометрів. Влада зазначає, що акули є важливим чинником у регіоні, оскільки вони відомі як захисники рифу. 

Лише два місяці тому схожий випадок стався у Мексиканській затоці. Троє чоловіків, чий човен затонув, повели добу у морі з акулами і були врятовані. Однак тоді акули все ж дістались до людей. У потерпілих глибокі порізи на руках. Акула розірвала один з рятувальних жилетів.

Акули – справжні володарі Світового океану: вони живуть майже всіх водних зонах, глибинах і донних ландшафтах. Небезпечними для людини є близько 50 видів акул, що полюють на велику здобич. Із них найвідоміші — акула тигрова завдовжки до 9 м і риба-молот. Таку назву акула отримала через свою голову – вона розширена в боки на зразок молота.

Як повідомляло раніше BitukMedia, Стівен Спілберг, творець культового трилера “Щелепи”, по-новому оцінив свою відому роботу. Режисер зізнався, що шкодує про наслідки своєї франшизи для морських тварин.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі